Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, mesaj către Zelenski: "Sunt convins că aşa cum noi avem grijă de cetăţenii ucraineni, la fel veţi avea şi dumneavoastră de cetăţenii de etnie română din Ucraina"

Nicolae Ciucă, mesaj către Zelenski: "Sunt convins că aşa cum noi avem grijă de cetăţenii ucraineni, la fel veţi avea şi dumneavoastră de cetăţenii de etnie română din Ucraina"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni că salută inițiativa Parlamentului României de a-l invita pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru a susține un discurs și a prezenta imaginile atrocității de la Bucha și, de asemenea, pentru a realiza prin ce perioadă extrem de grea trec Ucraina și Europa.

Nicolae Ciucă, mesaj către Zelenski: "Sunt convins că aşa cum noi avem grijă de cetăţenii ucraineni, la fel veţi avea şi dumneavoastră de cetăţenii de etnie română din Ucraina"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Apr 2022   •   19:47

"Simbol al rezistenței în fața unei agresiuni barbare și nedrepte, sunteți astăzi, domnule președinte Zelenski, liderul unei națiuni care luptă pentru identitate și libertate în acest război ilegal și neprovocat", a spus Nicolae Ciucă.

"Mulți, mult prea mulți și-au pierdut viața. Alții au fost obligați să ia calea refugiului", a transmis prim-ministrul României.

"Atrocităţile de la Bucha de care am aflat chiar ieri, când trupele ucrainene au intrat în zonele ocupate din jurul Kievului, ne-au cutremurat pe toţi. Toate aceste acţiuni inumane asupra populaţiei civile trebuie sancţionate de instanţele penale internaţionale, iar noi vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a sprijini aducerea celor responsabili în faţa Justiţiei", a afirmat Ciucă. 

Nicolae Ciucă, mesaj către Zelenski

"Sunt convins că aşa cum noi avem grijă de cetăţenii ucraineni, la fel veţi avea şi dumneavoastră de cetăţenii de etnie română din Ucraina", i-a spus Nicolae Ciucă lui Zelenski.

Premierul Nicolae Ciucă a participat, luni seara, la şedinţa Parlamentului în care preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susţinut un discurs.

Volodimir Zelenski, discurs istoric în Parlamentul României: "Stimați români, trebuie să oprim împreună genocidul!"

"Pe teritoriul Ucrainei se decide soarta întregii Europe Centrale și a regiunii Mării Negre. Apărând libertatea Ucrainei înseamnă să protejezi securitatea Europei. Da, au fost impuse sancțiuni împotriva Rusiei până acum, dar războiul durează deja de 40 de zile, după 8 ani de război în Donbas. Rusia trebuie să caute pacea cu Ucraina și cu toată Europa, de aceea trebuie să fie privată de toate resursele. Trebuie să închideți porturile pentru navele rusești, să opriți tranzitul mărfurilor spre Rusia și din Rusia. Fiecare politician al lumii democratice trebuie să susțină Ucraina”, a spus Volodimir Zelenski.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close