Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: "România va avea suficient gaz în depozitele naționale pentru iarnă"

Nicolae Ciucă: "România va avea suficient gaz în depozitele naționale pentru iarnă"

Nicolae Ciucă a anunțat într-o postare pe Facebook că, "România va avea suficient gaz în depozitele naționale încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă".

Nicolae Ciucă: "România va avea suficient gaz în depozitele naționale pentru iarnă"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Ioana Mircea    |    12 Iul 2022   •   14:46

"În acest moment, depozitele de gaz metan ale țării sunt 47% pline, ceea ce înseamnă că țara noastră a acționat mult mai repede decât calendarul pe care l-a stabilit Comisia Europeană pentru statele membre.

Ținta pentru 1 august este de 46%, iar România a depășit-o încă din prima jumătate a lunii iulie.

Suntem înaintea calendarului european de acumulare a rezervelor pentru iarnă ca urmare a faptului că o mare parte din gazul metan extras în România este stocat.

Astăzi a fost atins procentul-record de 70% de gaz din producția internă, trimis în depozitele naționale!", a mai susținut șeful Executivului pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, obiectivul stabilit la nivel european este ca depozitele de gaz ale tuturor statelor membre să fie cel puțin 80% pline, până la 1 noiembrie 2022.

Declarația premierului vine în urma unor informații confirmate de surse guvernamentale precum că Guvernul ar putea lua în calcul raționalizarea gazelor pentru agenții economici.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă gaze naturale
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close