Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, tranșant cu Petre Daea în ședința de guvern: "Vă întrerup! În două săptămâni să veniți cu soluții, împreună cu Ministerul Economiei"

Nicolae Ciucă, tranșant cu Petre Daea în ședința de guvern: "Vă întrerup! În două săptămâni să veniți cu soluții, împreună cu Ministerul Economiei"

Premierul Nicolae Ciucă vine cu un mesaj tranşant pentru ministrul Agriculturii. Şeful executivului l-a atenţionat pe Petre Daea că este neplăcut pentru România să importe alimente, în condiţiile în care în ţara noastră există materia primă şi i-a cerut să vină rapid cu măsuri.

Nicolae Ciucă, tranșant cu Petre Daea în ședința de guvern: "Vă întrerup! În două săptămâni să veniți cu soluții, împreună cu Ministerul Economiei"
Sursa foto: Facebook/ Petre Daea
de Mia Lungu    |    07 Sep 2022   •   14:24

"Avem în vedere faptul, printr-o analiză atentă, ce înseamnă structura importurilor în România. Pe programele pe care noi le-am instituit socotim că suntem pe un drum bun şi putem să contracarăm această situaţie pe care o avem, e adevărat, într-un context mai nepotrivit, în condiţiile în care balanţa de export sau, mai bine zis, cantităţile de export la cereale vor fi mai mici decât în anul viitor", a zis Petre Daea, în ședința de guvern de astăzi.

"Într-o analiză directă şi într-o cifră care ne dă nouă de gândit, rezultă faptul că la ora actuală noi exportăm producţie fizică în jur de 8 milioane de tone şi importăm în jur de 4 milioane şi ceva tone. Iată că trebuie să restructurăm...", a adăugat ministrul Agriculturii.

"Dl. ministru, îmi cer scuze că vă întrerup. Despre asta discutăm. Nu întâmplător am ridicat acest subiect, pentru că partea aceasta de balanţă comercială este cât se poate de defavorabilă nouă, cetăţeanului român, şi, desigur, bugetului de stat, în condiţiile în care avem materie primă, avem tot ce ne trebuie, doar că trebuie să vedem cum le punem în procesul acesta de prelucrare.

Iar pentru aceasta, vă rog foarte mult ca în maxim două săptămâni de zile să veniţi împreună cu Ministerul Economiei cu un plan de măsuri în care să stabilim foarte clar direcţiile pe care trebuie să acţionăm, iar împreună cu ANSVSA cu un plan prin care să concretizăm, eventual să readaptăm măsurile de combatere a pestei porcine şi de stimulare a creşterii suinelor în ferme sau în complexe, aşa cum aţi spus mai devreme", a zis Nicolae Ciucă.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close