Antena 3 CNN Politică Nicolicea, despre scrisoarea liderilor PSD: Lucrurile ar fi trebuit dezbătute în conducerea partidului

Nicolicea, despre scrisoarea liderilor PSD: Lucrurile ar fi trebuit dezbătute în conducerea partidului

Nicolicea, despre scrisoarea liderilor PSD: Lucrurile ar fi trebuit dezbătute în conducerea partidului
19 Sep 2018   •   18:48

Deputatul social-democrat Eugen Nicolicea a declarat miercuri că toate lucrurile semnalate în scrisoarea deschisă, transmisă de lideri ai PSD, ar fi trebuit discutate în cadrul conducerii partidului, subliniind că demisia este un act unilateral.

"Primul lucru este acela că orice scrisoare deschisă creează nişte efecte în spaţiul public şi cred că aceste lucruri care erau scrise în scrisoare precum şi orice alte lucruri ar fi trebuit să fie, în ordinea firească, dezbătute în cadrul conducerii şi după aceea să se facă o declaraţie de presă sau un comunicat cu problemele ridicate şi cu răspunsurile la acele probleme. Evident că, fiind o ordine inversă, efectele nu au fost cele pe care ni le-am fi dorit noi pentru partidul nostru", a afirmat Nicolicea, întrebat, la Parlament, despre scrisoarea deschisă în care lideri ai PSD cer "demisia imediată" a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor şi asigurarea interimatului la conducerea partidului de către premierul Viorica Dăncilă, care este preşedinte executiv.

În acest context, Nicolicea a precizat că demisia este un act unilateral, care ţine de voinţa persoanei căreia i s-a cerut demisia.

"Deci demisia este un act unilateral şi despre actul unilateral, dacă este făcut, un act de voinţă, răspunde cel căruia i s-a cerut demisia. Pe de altă parte, a cere demisia cuiva, eu am spus-o nu în acest caz ci în alte cazuri, este o solicitare ca nu ţine ca rezolvare decât efectiv de voinţa respectivului", a adăugat Nicolicea.

El a mai spus că până la această scrisoare deschisă "toată lumea era încântată" de modul în care Liviu Dragnea conducea partidul.

Eugen Nicolicea a precizat că, dacă are o critică de făcut, o va face în interiorul formaţiunii politice.

Întrebat în legătură cu criticile din scrisoare privind modul în care s-au făcut numirile în Guvern, el a răspuns: "Toate numirile ştiu că erau cu avizul CEx, nu ştiu la ce se referă. Bănuiesc că vor fi foarte expliciţi pe această temă, vor da răspunsuri punctuale. Dacă mi-aduc aminte, dintre semnatari, unii nu au fost de acord cu numirea dlui Tudose, alţii cu a dlui Grindeanu, după care s-au repliat".

În opinia lui Nicolicea, orice nemulţumire va fi exprimată foarte clar la Comitetul Executiv Naţional de vineri şi va fi analizată acolo.

"CEx nu se face pentru detensionarea situaţiei, ci pentru rezolvarea problemei. Au fost ridicate nişte probleme, trebuie găsite nişte răspunsuri şi cred că după aceea sunt luate anumite măsuri, dacă e nevoie. În această situaţie considerăm că ai un caz rezolvat, o sesizare cu un răspuns. (...) Nu putem să vorbim înainte de o soluţie că ar însemna să ne antepronunţăm. Nu fac parte din CEx şi nu sunt în măsură să mă pronunţ. (...) Toate soluţiile sunt amiabile atunci când au loc în interiorul partidului şi în cadrul unei conduceri, cele care nu sunt amiabile sunt cele care se lasă cu plecări din partid. În rest, sper că nu aşteptaţi numai unanimităţi, sunt şi păreri contrare, sunt soluţii amiabile", a arătat Nicolicea.

Totodată, întrebat dacă vor fi plecări din partid, el a răspuns: "Nu, nu cred aşa ceva".

Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu au semnat o scrisoare deschisă prin care cer "demisia imediată" a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor şi asigurarea interimatului la conducerea partidului de către premierul Viorica Dăncilă, care este preşedinte executiv. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: scrisoare PSD
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close