Antena 3 CNN Politică Niculae Bădălău acuză: Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului!

Niculae Bădălău acuză: Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului!

Niculae Bădălău acuză: Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului!
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    17 Ian 2019   •   19:40

Niculae Bădălău, ministrul Economiei, a criticat joi seară, la emisiunea „Punctul de Întâlnire cu Radu Tudor”, refuzul președintelui Klaus Iohannis de a accepta propunerile de miniştri, ultima variantă înaintată de premierul Viorica Dăncilă fiind Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării şi Mircea Drăghici la ministerul Transporturilor.

„Văd ceva ce nu ar trebui să se întâmple. Văd o implicare a domnului președinte Klaus Iohannis în zona politică, ceea ce Constituția interzice. Un garant al Constituției, cum este președintele României, blochează activitatea Guvernului prin actele dânsului.

Nu trebuie să uităm că în acest moment România conduce Consiliul european și cei doi miniștri care ar trebui să fie învestiți sunt extrem de importanți”, a spus Bădălău, joi, la Antena 3.

Preşedintele i-a transmis, joi, premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care explică de ce a refuzat numirile, precizând că documentaţia care însoţeşte propunerile de numire a Olguţei Vasilescu şi Mircea Drăghici la Dezvoltare şi Transporturi este incompletă.

Şeful statului susţine că documentaţia e incompletă, certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atestă situaţia judiciară a unei persoane.

Guvernul îi va trimite încă o dată propunerile de numire în funcţiile de miniştri ale Liei Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, documentaţia urmând să conţină şi cazierele judiciare, a susținut secretarul general al Executivului, Toni Greblă.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close