Antena 3 CNN Politică Nicușor Dan, cercetat pentru spălare de bani și înșelăciune. Dosarul său a ajuns la Parchetul General

Nicușor Dan, cercetat pentru spălare de bani și înșelăciune. Dosarul său a ajuns la Parchetul General

Nicușor Dan va fi cercetat pentru înșelăciune, fals în declarații, spălare de bani și exercitarea fără drept a avocaturii. DNA a decis trimiterea dosarului către Parchetul General.

Nicușor Dan, cercetat pentru spălare de bani și înșelăciune. Dosarul său a ajuns la Parchetul General
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    Roxana Ciucă    |    07 Iul 2021   •   09:45

Dosarul lui Nicușor Dan a ajuns la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Urmează că primarul general al Capitalei să fie citat pentru a aduce explicații cu privire la acuzațiile care i-au fost aduse.

Pentru infracțiunile de care a fost acuzat - înșelăciune, fals în declarații, spălare de bani și exercitarea fără drept a avocaturii - Nicușor Dan riscă ani buni de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

Faptele de care a fost acuzat Nicușor Dan ar fi fost comise pe vremea când era deputat în Parlament.

Acesta ar fi primit anumite sume de bani și le-ar fi trecut în declarația de avere cu titlul de donații, dar, în realitate, acestea nu erau donații.

Piperea: ”Primarul General este obligat să își dea demisia”

Avocatul Gheorghe Piperea a făcut referire la dosarul penal pe numele lui Nicușor Dan și spune că acesta ar trebui să își dea demisia.

”DNA a constatat oficial că, în dosarul privindu-l pe Nicușor Dan, există date și probe suficiente pentru acuzația de fals în declarații, exercitarea fără drept a avocaturii, spălare de bani și înșelăciune, trimițând dosarul la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, pentru continuarea cercetării penale.

În comentarii veți vedea 10 poze cu extrase din ordonanță.

În acest moment, Primarul General este obligat să își dea demisia.

Dacă nu o face, bucureștenii sunt îndreptățiți să îl demită prin referendum.

PS Documentul este oficial, urmând a ajunge pe masa judecătorilor de la ÎCCJ, deci public și la dispoziția presei”, a scris avocatul Gheorghe Piperea pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close