Antena 3 CNN Politică Nicușor Dan, despre demisia opoziției din Parlament: Dacă demisia ar avea vreun efect am face-o acum

Nicușor Dan, despre demisia opoziției din Parlament: Dacă demisia ar avea vreun efect am face-o acum

Nicușor Dan, despre demisia opoziției din Parlament: Dacă demisia ar avea vreun efect am face-o acum
01 Feb 2017   •   13:50

Liderul USR Nicușor Dan a explicat într-o postare pe Facebook că demisia senatorilor și deputaților din Parlament nu ar avea niciun efect, pentru că demisia va lăsa majoritatea PSD-ALDE fără opoziție timp de patru ani și nu duce, sub nicio formă, la alegeri anticipate.

Primim îndemnuri să demisionăm din Parlament. Dacă demisia ar avea vreun efect am face-o acum, și eu și toți parlamentarii USR, fără ezitare.

Obiectivul este acum să oprim prin orice mijloace adoptarea ordonanței privind amnistia și a legii de grațiere. Demisia nu rezolvă acest lucru și nici nu va duce, așa cum speră mulți, la declanșarea alegerilor anticipate.

Demisia va lăsa majoritatea PSD-ALDE fără opoziție. Ideea că li se va face rușine să rămână singuri în Parlament e nerealistă. Nu au rușine.

Constituția României nu prevede decât o singură cale de declanșare a anticipatelor, respectiv dizolvarea Parlamentului. Iar aceasta se poate întâmpla, în sistemul nostru constituțional, numai prin respingerea a două propuneri succesive de prim-ministru de către Parlament.

Rezultatul practic al demisiei tuturor parlamentarilor din Opoziție ar fi că vom rămâne cu un Parlament format numai din PSD și ALDE pe cap, timp de 4 ani. Adică un scenariu de coșmar”, a explicat Nicușor Dan.

 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan parlament demisie USR proteste
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close