Antena 3 CNN Politică Nicuşor Dan, despre locurile din București cu cel mai mare risc de infectare cu COVID

Nicuşor Dan, despre locurile din București cu cel mai mare risc de infectare cu COVID

Nicuşor Dan le recomandă bucureștenilor să poarte masca de protecţie şi în spaţiile deschide, nu doar în interior.

Nicuşor Dan, despre locurile din București cu cel mai mare risc de infectare cu COVID
de Andreea Cigolea    |    08 Oct 2020   •   11:45

Noul primar a vorbit și despre cele mai periculoase locuri pentru bucureşteni, unde se pot infecta cu noul coronavirus. Nicușor Dan a vorbit și despre aglomerația de la metrou și a spus că acesta este "un semnal" că cealaltă componentă a transportului public, adică STB - tramvaie, troleibuze, autobuze - nu funcționează.  Primarul Capitalei spune că cele mai periculoase locuri pentru bucureşteni, unde se pot infecta ar fi pieţele, transportul public "când este depăşit ca şi capacitate".

”Primăria Capitalei poate, deși nu a realizat-o până acum, să aibă propriul sistem de testare, adică să aibă teste, aparate... Pe astea le are, dar asta înseamnă să aibă și unitățile sale independente de cele al Ministerului Sănătății cu care să poată să facă testare, și pe lângă asta poate să facă mai mult decât face Ministerul Sănătății. Poate să se ducă către acele zone de risc, care sunt spitalele pe care le are în subordine, centrele de îngrijire a vârstnicilor, sunt persoane expuse cum sunt șoferii din transportul public, sau funcționarii care sunt în contact direct cu publicul, și bineînțeles, acolo unde există focare poate să extindă ceea ce face Ministerul Sănătății, în baza unor protocoale pe care să le instituie ea singură", a spus Nicușor Dan la Digi24.

El a recomandat ca oamenii să poarte mască și afară, nu numai în spațiile închise

"Pe această chestiune există nişte normative care au fost date de autorităţile centrale şi care impun portul măştii în spaţiu deschis de la un anumit grad încolo, pe care Bucureştiul nu l-a atins încă. Însă eu, ca recomandare, recomand tuturor oamenilor să poarte mască de protecţie şi în afară, pentru că nu poate decât să-i protejeze şi pe ei şi pe cei cu care intră în contact" a mai adăugat primarul Capitalei. 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Parteneri
x close