Antena 3 CNN Politică Nicuşor Dan, întâlnire cu primarii de sector. Robert Negoiţă: "Să nu ne mai blocheze proiectele"

Nicuşor Dan, întâlnire cu primarii de sector. Robert Negoiţă: "Să nu ne mai blocheze proiectele"

Primarii de sector se vor implica în consolidarea clădirilor cu risc seismic din Bucureşti, însă din toamnă, pentru că atunci va începe analiza a 20.000 de clădiri periculoase.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mai 2023   •   09:39

Până atunci, însă, în şedinţa cu primarii de sector pe care edilul general al Capitalei a convocat-o s-au aruncat săgeți la adresa lui Nicușor Dan, după scandalul palmierilor. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, l-a ironizat pe edilul Capitalei, pentru că a întârziat la discuţii.

După trei ani de mandat, pare că primarul general se pregăteşte intens de următoarea campanie electorală. Nicuşor Dan a chemat reprezentanţii sectoarelor să le ceară ajutorul în expertizarea clădirilor cu risc seismic.

Citeşte şi: Ciprian Ciucu, mesaj pentru Nicuşor Dan: "Să fie bătaie de joc la adresa bucureștenilor?"

"E vorba de 20.000 de imobile aproximativ. Primăria Generală să facă clădirile care sunt în zonele protejate, zonele istorice ale Bucureştiului, care sunt cam 4.000, şi primăriile de sector să facă fiecare în sectorul lui clădirile care sunt în afara zonelor protejate, în felul ăsta să lucrăm mai repede", a declarat Nicuşor Dan.

Prima evaluare a clădirilor cu risc seismic se va face vizual.

Edilii de sector au profitat de ocazie să-l tragă pe Nicuşor Dan la raspundere pentru problemele punctuale care aşteaptă să fie rezolvate printr-o simplă semnătură.

"Am rămas, totuşi, fără răspuns la o mare problemă a Sectorului 5 pentru că Sectorul 5 arată rău acolo unde este administrat de Capitală. M-am săturat şi eu, şi cetăţenii, să cerem explicaţii primarului general de ce spaţiile verzi nu arată bine, de ce drumurile nu arată bine, de ce peste 3.000 de copaci stau să cadă la fiecare vânt mai puternic", a declarat Rareş Hopincă, city manager Sector 5.

Nici Robert Negoiţă nu s-a lăsat mai prejos. Primarul Sectorului 3 s-a aflat la aceeaşi masă cu edilul general al Capitalei pentru prima dată de la izbucnirea scandalului palmierilor.

"N-am mari aşteptări să facă ceva, dar măcar să nu ne mai blocheze. Noi avem proiecte pentru pasaje, avem inclusiv grinzile turnate şi materialele prefabricate rezolvate, pregătite, şi primarul general ne blochează aceste proiecte", a declarat Robert Negoiţă.

În ultimii 33 de ani, doar 32 de clădiri cu risc seismic din Capitală au fost consolidate.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan Robert Negoita București
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close