Antena 3 CNN Politică Nicușor Dan, prima reacție după ce a fost criticat de Cristian Ghinea: „Ar fi o mare eroare ca USR să se poziţioneze pe tema redefinirii familiei creştine”

Nicușor Dan, prima reacție după ce a fost criticat de Cristian Ghinea: „Ar fi o mare eroare ca USR să se poziţioneze pe tema redefinirii familiei creştine”

Nicușor Dan, prima reacție după ce a fost criticat de Cristian Ghinea: „Ar fi o mare eroare ca USR să se poziţioneze pe tema redefinirii familiei creştine”
Sursa foto: Foto: Facebook/Nicusor Dan
29 Mai 2017   •   23:54

Liderul USR Nicuşor Dan comentează, într-o postare pe Facebook, "presiunea internă ca USR să se poziţioneze pe tema familie creştine", apreciind că aceasta ar fi o "mare eroare", care va crea "o fractură internă" de nedepăşit. El răspunde astfel criticilor lui Cristian Ghinea, care a relatat că, la ultima şedinţă a conducerii partidului, Nicuşor Dan a ameninţat cu demisia dacă USR se va pronunţa oficial împotriva modificării Constituţiei pentru redefinirea familiei, astfel că decizia a fost amânată pentru miercuri.

"Există acum o puternică presiune internă pentru ca USR să se poziţioneze pe tema redefinirii familiei creştine. Opinia mea fermă este că ar fi o mare eroare. Am cădea cu totii in capcana de a vorbi despre ce ne divizează şi nu despre ce ne uneşte. Ar fi, mi-e teamă, o fractură internă peste care nu vom putea trece, printr-o poziţionare care ar încălca convingerile intime ale unor colegi ai noştri aflaţi în minoritate", explică Nicuşor Dan.

El aminteşte că la întâlnirile pe care le-a avut cu cei care doreau să intre în USB sau în USR a spus că este loc şi pentru progresişti şi pentru conservatori, că în discursul din ianuarie de la Sibiu a spus că principalul risc al USR este "exacerbarea tensiunilor între progresişti şi conservatori" şi că în discursul de la congresul de la Cluj a spus acelasi lucru, "că USR trebuie saă- fie un loc în care să colaboreze şi progresiştii şi conservatorii".
 
"Am fost vehement împotriva poziţionărilor liderilor de opinie ai USR, de ambele părţi, care aduceau USR în dezbaterea progresişti vs conservatori, în loc de dezbaterea despre subiectele reale ale societăţii şi despre competenţele pe care USR le aduce în politică", spune liderul USR, exprimându-şi speranţa că membrii USR vor avea înţelepciunea de a rămâne uniţi.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close