Antena 3 CNN Politică Nicușor Dan rămâne primarul Capitalei

Nicușor Dan rămâne primarul Capitalei

Curtea de Apel București a validat mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei. Instanța a respins toate apelurile formulate împotriva validării acestuia.

Nicușor Dan rămâne primarul Capitalei
de Andreea Cigolea    |    26 Oct 2020   •   15:21

Curtea de Apel București a admis excepția tardivității și a respins toate apelurile ca tardiv formulate. Decizia este definitivă.

Într-o postare făcută luni pe Facebook, Nicușor Dan comentează decizia și mulțumește susținătorilor:

"Curtea de Apel București a luat azi decizia firească de a respinge contestațiile pesediste total nejustificate privind alegerile locale de acum o lună și a validat mandatul de primar general al Capitalei, acordat de cetățeni. 

În această săptămână, voi putea prelua oficial funcția și începem să construim împreună Noul București, adică să facem un oraș bun pentru oamenii cinstiți.

Le mulțumesc din nou bucureștenilor pentru încrederea exprimată la urne și pentru dorința de a aduce o schimbare în acest oraș vitregit de către o administrație incompetentă. Ne revedem la depunerea jurământului, iar apoi, zi de zi, în calitate de parteneri."

Săptămâna trecută, Nicușor Dan acuza „șicane penibile ale PSD care încearcă să întârzie validarea mandatului de primar general al Bucureștiului”.

„La București o să mai așteptăm cel puțin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD. Sunt 52 de cereri de apel pe care le-au făcut consilieri PSD și apropiați ai PSD care vor fi discutat luni de Curtea de Apel București. Sunt motive ridicole. Se vorbește de fraudă electorală în același stil conspiraționist cu care PSD ne-a obișnuit. Cererile sunt copy/paste, se reiau inclusiv greșelile gramaticale de la una la cealaltă”, spunea primarul ales al Capitalei.

 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan primar
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un nou val de praf saharian vine peste România
x close