Antena 3 CNN Politică Nicuşor Dan s-a răzbunat pe Stelian Bujduveanu, după ce consilierii PSD şi PNL au cerut modificarea proiectului de buget

Nicuşor Dan s-a răzbunat pe Stelian Bujduveanu, după ce consilierii PSD şi PNL au cerut modificarea proiectului de buget

După ce noua majoritate PSD-PNL a cerut modificări în proiectul de buget pentru anul 2024, Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a decis să se răzbune şi i-a retras toate atribuţiile liberalului Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei.

de Radu Tiliță    |    20 Mar 2024   •   14:35

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, i-a retras, astăzi, atribuțiile viceprimarului Stelian Bujduveanu (PNL), după ce consilierii generali PSD și PNL au convocat o ședință extraordinară pentru aprobarea bugetului pe anul 2024.

În jurul orei 09.30, consilierii PSD şi PNL au mers la Primăria Capitalei pentru a-i prezenta lui Nicuşor Dan noile modificări făcute pe proiectul de buget pentru anul 2024. Pe de o parte, vorbim de o majorare de investiţii atunci când vine vorba de transport public şi termoficare - câte 200 de milioane în plus pe fiecare direcţie, iar pe de altă parte vorbim de o majorare de buget cu 150 de milioane de lei, astfel încât să se acopere o parte din datoria acumulată în ultimii trei ani şi jumătate la acea subvenţie pe care o acorda Primăria Capitalei pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru că Nicuşor Dan a înjumătăţi subvenţia de la 500 la 250 de lei.

Totodată, consilierii PSD şi PNL au pus bani în buget pentru continuarea lucrărilor atât la blocul de locuinţe sociale din Prelungirea Ghencea, care nu a mai avansat deloc în ultimii trei ani şi jumătate, cât şi la continuarea lucrărilor la Pasajul Ciurel.

După întâlnire, Nicuşor Dan i-ar fi asigurat pe consilieri că le va da în lucru şi vineri, atunci când este convocată şedinţa pentru buget, totul va fi pregătit pentru votul final, însă, după ce aceştia au plecat, primarul general a dat dispoziţie ca Stelian Bujduveanu să rămână fără nicio atribuţie. Acesta răspundea de transportul public, de infrastructura Capitalei, dar şi de multe alte domenii.

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a declarat că decizia lui Nicuşor Dan este "o decizie absolut copilărească".

"O decizie absolut copilărească, pe principiul să iau jucăriile cuiva. Primăria Capitalei are nevoie de coerență în actul de management și ca atare nu poți să privezi un viceprimar care este ales și care are atribuții în conformitate cu legea și să îl lași să nu mai facă nimic. Înseamnă că îl plătim să stea. Dacă dumnealui a decis așa, atunci îi respectăm decizia. Cert este că la nivelul filialei PNL București s-a decis ca îmnpreună cu filiala PSD București să aibă acele amendamente pe proiectul de buget, se analizează aceste amendamente, se convoacă vineri o ședință a Consiliului local și vineri va fi aprobat bugetul. Nu este normal ca cetățenii din București să sufere din cauza unei astfel de decizii", a declarat Nicolae Ciucă, preşedintele PNL.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close