Antena 3 CNN Politică Noi numiri bombă în conducerea PSD! A fost scandal monstru! S-a decis și când se va depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

Noi numiri bombă în conducerea PSD! A fost scandal monstru! S-a decis și când se va depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

PSD a decis. Va depune moțiunea de cenzură la jumătatea lunii august, conform deciziei liderilor partidului în ședința Comitetului Executiv care este încă în derulare. O altă noutate este că Vasile Dâncu revine în garnitura de conducere a PSD urmând să devină președinte al Consiliului Național.

Noi numiri bombă în conducerea PSD! A fost scandal monstru! S-a decis și când se va depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban
Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu
de Cristina Tudorache    |    30 Iul 2020   •   17:25

PSD încă mai negociază cu partidele pentru a strâne numărul suficient de voturi pentru moțiunea de cenzură, însă se arată încrezători. Pe 14 august, moțiunea ar urma să fie dezbătută și votată în Parlament pentru a da cât mai rapid jos guvernul Orban. 

A fost o zi lungă pentru PSD, fiind dezbătute mai multe subiecte, inclusiv candidații pentru alegerile locale - pentru primării, consiliile locale și mai ales pentru sectoarele din București. La Sectoarele 2 și 3 sunt probleme pentru PSD după plecarea primarului Robert Negoiță, care a făcut o alianță cu Pro România și Victor Ponta.PSD mai are de clarificat și problema Congresului în care urmează să se stabilească noul președinte și conducerea partidului. Acesta va avea loc la finalul lunii august. 

Marcel Ciolacu: Disperarea cu care Iohannis atacă PSD confirmă faptul că Guvernul său a pierdut total controlul 

”Nu înțeleg obsesia președintelui Iohanns de a găsi vinovați în altă parte decât în datele și statisticile oficiale, în ceea ce privește pandemia și economia. Disperarea cu care atacă PSD confirmă faptul că Guvernul său a pierdut total controlul asupra pandemiei și a crizei economice. 

Acesta este rezultatul unei guvernări interesate doar de alegeri, de furat cum reiese mai nou și în controlul Curții de Conturi și de a împărți funcții publice către membrii PNL. Avem de a face cu un Guvern cu credibilitate zero. Un haos mai mare nu poate fi creat nici de PSD, nici de opoziție, de aceea am decis depunerea unei moțiuni de cenzură, în luna august.”, a declarat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, după ședința partidului. 

PSD a decis! Guvernul Orban trebuie să plece! Când va fi depusă moțiunea de cenzură și ce numiri-surpriză pregătesc social-democrații

PSD a decis! Guvernul Orban trebuie să plece! Când va fi depusă moțiunea de cenzură

Decizia de urgentare a moțiunii de cenzură vine după ce PSD s-a arătat nemulțumit de modul în care Guvernul a gestionat pandemia coronavirusului - de numărul mare de infectări, de modul în care sunt distribuite materialele sanitare către spitale, de conducerile unităților medicale și mai ales cheltuielile nejustificate pe care le face Executivul. 

„Guvernul PNL a scăpat situaţia de sub control cu pandemia. Ei conduc MAI, ei au ISU şi nu fac nimic. De aceea ne aflăm în această situaţia în care nu mai putem ieşi din România. Acest Guvern este de vină pentru această criză fără precedent. Guvernul trebuia să dispună o nouă lege privind izolarea şi carantina după decizia CCR, iar aşteptarea motivării nu e decât o dovadă a incompetenţei crase a Guvernului. A trimis legea de abia pe 6 iulie, Parlamentul a adoptat în câteva zile legea. Reţineţi, de Camera Deputaţilor a trecut în mai puţin de 48 de ore”, a afirmat Lucian Romaşcanu, joi la sediul PSD din Kiseleff.

Întrebat dacă e urgentă depunerea moţiunii de cenzură, Romaşcanu a răspuns: „Au fost anunţuri că vom depune moţiunea de cenzură în jurul mijlocului lunii august. Sperăm că în CEx va fi stabilită o dată concretă”.

Chestionat mai departe dacă PSD a discutat şi cu liderii altor partide pentru susţinerea moţiunii, purtătorul de cuvânt al PSD a spus: ”Noi avem toate semnăturile PSD, 202 semnături şi voturi în consecinţă, dar negocierile sunt în derulare”.

Numire-surpriză: Vasile Dâncu, votat președinte interimar al Consiliului Național al PSD

Sociologul clujean Vasile Dâncu a fost numit astăzi, prin vot, președinte al Consiliului Naţional (CN) al PSD, fiind sprijinit puternic de președinți de organizații din Ardeal. Dâncu şi-ar fi asumat o serie de măsuri pentru revigorarea unor organizaţii locale de partid, printre care şi cea a PSD Cluj.

Cu toate acestea, numirea sa a generat disensiuni majore. Șefii de organizații din Muntenia, Oltenia și Moldova l-au acuzat pe Dâncu de legături cu ”Statul paralel”, fiind revoltați de declarația acestuia conform cărei performanțele electorale ale organizațiilor din Sud și din Moldova nu prea ar conta per ansamblu.

Vasile Dâncu s-a reînscris în PSD în 2019, în cadrul organizaţiei din judeţul Bistriţa Năsăud, de unde a şi plecat oficial propunerea pentru ca el să preia şefia Consiliului Naţional, având susţinrea mai multor organizaţii din Ardeal.

Fostul președinte interimar al CN, senatorul Ionuț Vulpescu, a fost numit astăzi în funcția de președinte al Institutului de Studii Social-Democrate.

×
Subiecte în articol: PSD motiune de cenzura Vasile Dancu
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close