Antena 3 CNN Politică Noi stenograme în cazul Voicu: "Să fim atenţi cu idiotu' ăsta de Băsescu, care încearcă să însceneze ceva"

Noi stenograme în cazul Voicu: "Să fim atenţi cu idiotu' ăsta de Băsescu, care încearcă să însceneze ceva"

Noi stenograme în cazul Voicu: "Să fim atenţi cu idiotu' ăsta de Băsescu, care încearcă să însceneze ceva"
22 Mar 2010   •   17:40

Dezvăluirile continuă să apară în cazul senatorului PSD Cătălin Voicu. Un nou set de transcrieri a apărut, luni, în presă. Senatorul anchetat pentru trafic de influenţă avertizează într-o discuţie publicată de NewsIn că Traian Băsescu îi pregăteşte ceva, după ce, în stenogramele apărute anterior, vorbea cifrat cu cei pentru care intervenea. În loc de judecător, spunea "doctor", în loc de bani, spunea că este nevoie de "tratament".

Potrivit noilor stenograme, senatorul Cătălin Voicu s-ar fi întâlnit cu procurorul Dan Chiujdea, membru CSM, şi cu judecătorul Cristian Jipa, în toamna anului trecut. Voicu face unele referiri şi la şeful statului, într-o conversaţie avută cu judecătorul Florin Costiniu.

Cătălin Voicu: Domn profesor, vă aşteptăm!

Florin Costiniu: Am onoarea, sunt...sunt la facultate.(...)

Cătălin Voicu: Deci, la omul acela i-am dat vestea bună, să ştiţi.

Florin Costiniu: Foarte bine, foarte bine.
Cătălin Voicu: Eh, am înţeles că e certă,nu? Diagnosticul e cert.

Florin Costiniu: Da. Bineînţeles. Bineînţeles.

Cătălin Voicu: Vă aştept la ceva ecologic, în cât timp veniţi?

Florin Costiniu: Bine. Da. Nu! Am până la opt examene. Vă sun eu.

Cătălin Voicu: Haideţi, domnule ministru! Veniţi încoace. Sunt şi cu domnul profesor aici, şi cu domnul Chiujdea, şi cu domnul Jipa.

Florin Costiniu: Vă rog frumos, transmiteţi-le din partea mea cele bune.


Cătălin Voicu face câteva referiri şi la preşedintele Traian Băsescu, într-o altă discuţie purtată pe 17 septembrie 2009 cu judecătorul Costiniu.


Interlocutor: Ce vă aduc?

Florin Costiniu: Un pahar cu apă rece.

Interlocutor: Imediat

Florin Costiniu: Merci! Am fost la Vasile, aici. Noi l-am ajutat cu... una-i alta, asta-i alta, nu pleacă de aici o .. o sută de grame de...

Cătălin Voicu: neinteligibil.. să fim atenţi cu idiotu' ăsta de Băsescu care încearcă să însceneze ceva.. Fii foarte atent!

Florin Costiniu: Nu. Bineînţeles!

Cătălin Voicu: Adică, dacă puteţi evita, evitaţi! Mai bine spuneţi că le face în altă parte şi vi le trimit acasă. Nu-i bine să fiţi văzut. Ascultaţi-mă şi pe mine!

Florin Costiniu: Da, am înţeles. Da.

Cătălin Voicu: E foarte periculos, Asta e mai periculos ca toate!

Cătălin Voicu: Domnu' preşedinte, aveţi încredere în mine, că de mă dau peste cap şi comit un lucru groaznic, sunteţi fratele meu şi fac orice să vi se facă dreptate. Vreau numai să ştiţi atâta: asta-i România lui Traian Băsescu, asta-i gaşca cu Vili Brânză în frunte şi cu toţi golanii asta-i instituţia pe care au creat-o, acest monstru DNA cu care şantajează oameni. Terorizează judecători, procurori, judecători ai ÎCCJ, iau, iau declaraţii de la oameni din arest, îi obligă. Îi forţează, de asta v-am şi rugat. ... Domne, mori cu dreptatea în mână.


O altă înregistrare apărută luni în presă prezintă metodele prin care Cătălin Voicu a reuşit să ia 260.000 de euro de la omul de afaceri Costel Căşuneanu. Voicu spune că banii au fost doar împrumutaţi.

Stenogramele arată însă altceva. Termenii de "spital", "doctor" şi "medicamente" i-au substituit pe cei de judecată, magistrat şi bani sau alte foloase materiale.

Senatorul Cătălin Voicu este suspectat de anchetatori că ar fi pretins şi primit bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze aflate în justiţie. Din transcrierile unor înregistrări făcute de DNA în cazul Voicu ies la iveală mai multe nume de politicieni, oameni de afaceri sau magistraţi. Potrivit procurorilor DNA, senatorul avea relaţii cu judecători, procurori şi ofiţeri de poliţie cu funcţii de conducere, cu demnitari sau lideri politici.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Catalin Voicu stenograme
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close