Antena 3 Politică Norica Nicolai (PNL): Decizia de afliliere la PPE, un gest care trădează că încă nu avem calitatea şi capacitatea de a ne comporta european

Norica Nicolai (PNL): Decizia de afliliere la PPE, un gest care trădează că încă nu avem calitatea şi capacitatea de a ne comporta european

27 Iun 2014   •   20:25

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a vorbit, în ediţia de vineri a emisiunii "La ordinea zilei" despre decizia lui Crin Antonescu, "luată împreună cu ai lui", de a scoate partidul din familia europeană ALDE şi de a-l duce în PPE.

"Eu am fost omul care s-a abţinut de la acea decizie, luată imediat după alegeri. Statutul PNL permitea o consultare cu privire la afilierea la o familie politică doar în Congres. Pentru mine, ca om politic şi ca jurist, legea-i lege. Şi legea unui partid e Statutul", a declarat Norica Nicolai.

Europarlamentarul PNL a arătat că, în opinia sa, decizia lui Crin Antonescu de scoate PNL din familia ALDE, şi de a-l duce în PPE, este un gest care trădează "că încă nu avem calitatea şi capacitatea de a ne comporta european".

"Pentru că un comportament european înseamnă să îţi respecţi regulile interne şi să ai un minim respect faţă de partenerul extern, unde nu eşti de ieri de azi", a mai spus europarlamentarul.

Norica Nicolai a afirmat că este încă membru PNL şi al ALDE, arătând că speră ca acest lucru să conteze în Congresul de mâine, când se va discuta afilierea PNL la PPE, precum şi fuziunea cu PDL.

×
Subiecte în articol: Norica Nicolai ALDE PPE

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close