Antena 3 Politică Norica Nicolai: Referendumul pe justiție nu poate fi validat

Norica Nicolai: Referendumul pe justiție nu poate fi validat

20 Mai 2019   •   10:42
Norica Nicolai: Referendumul pe justiție nu poate fi validat

Referendumul pe justiție din 26 mai nu poate fi validat, pentru că încalcă și induce nevoia unor schimbări constituționale, iar acest lucru nu este posibil, declară la RFI eurodeputata ALDE Norica Nicolai, candidată la un nou mandat în PE.

”Eu am încercat să explic cât mai clar aceste întrebări, dar este decizia fiecăruia dintre cetățeni dacă suportă acest referendum sau nu. Aș fi așteptat ca cei care l-au promovat să vorbească mai mult, însă nici ei nu o fac. Văd în societatea românească un dublu mesaj. Unii spun prezentați-vă la referendum, deși de pildă la referendumul de familie nu s-au prezentat. Cred că este în continuare o lipsă de respect față de instituțiile fundamentale ale democrației și referendumul este unul dintre ele. Dacă îl utilizăm doar din rațiuni electorale, fără să îi dăm suportul pe care îl are în Constituție și pe care îl merită, ca o formă democratică de consultare a populației, cred că discredităm și această instituție, la fel ca și altele, care au căzut în derizoriu”, spune eurodeputata.

Norica Nicolai consideră că referendumul pe justiție din 26 mai nu poate fi validat: ”Din punctul meu de vedere, nu poate fi validat acest referendum, pentru că el încalcă și induce nevoia unor schimbări constituționale și acest lucru nu este posibil”, scrie RFI.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close