Antena 3 CNN Politică Noua lege ANI a fost adoptată de Camera Deputaţilor, după ce s-a hotărât reluarea votului

Noua lege ANI a fost adoptată de Camera Deputaţilor, după ce s-a hotărât reluarea votului

Noua lege ANI a fost adoptată de Camera Deputaţilor, după ce s-a hotărât reluarea votului
Sursa foto: Camera Deputaþilor
28 Apr 2010   •   19:26
Update: Camera deputaţilor a adoptat miercuri, cu 183 de voturi pentru, zero împotrivă şi 27 de abţineri, noua lege ANI. Legea va merge în dezbatere la Senat care este cameră decizională. Iniţial proiectul eleborat de guvern picase la votul electronic, pentru că nu a întrunit numărul de voturi necesare adoptării unei legi organice, 167. După o pauză de consultări, deputaţii au hotărât reluarea votului.

La prima votare, numai 151 de deputaţi au votat pentru proiectul elaborat de Guvern, în timp ce doi au fost împotrivă şi 49 s-au abţinut.

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a reuşit să adopte miercui după-amiază, cu 15 voturi "pentru" şi 5 abţineri, un raport favorabil la noua lege privind funcţionarea ANI. În comisie, deputaţii au adoptat şi o serie de amendamente care nu modifică fondul legii, ele privind în special regimul sancţiunilor pentru demnitariui care respectă prevederile acestui act normativ. Preşedintele Camerei, Roberta Anastase a anunţat în această dimineaţă că a convenit cu liderii de grup finalizarea şi adoptarea acestui poriect de lege în această zi.

Deputaţii jurişti au adoptat raportul la proiectul noii legi ANI la capătul a cinci ore şi jumătate de discuţii, timp în care au tranşat cele 38 de articole ale actului normativ propus de Guvern, dar şi anexele.

Membrii Comisiei juridice au adoptat proiectul legii ANI cu o serie de amendamente care modifică modul de numire a conducerii ANI, scanţiunile, dar şi formularul declaraţiilor de patrimoniu - publică şi confidenţială, exprimat la anexa 1 din proiectul elaborat de Guvern.

Ştire în curs de actualizare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close