Antena 3 CNN Politică Nouă revocare în PSD: Nicolicea a luat-o pe urmele lui Conţac

Nouă revocare în PSD: Nicolicea a luat-o pe urmele lui Conţac

Nouă revocare în PSD: Nicolicea a luat-o pe urmele lui Conţac
Sursa foto: Eugen Nicolicea
18 Feb 2009   •   14:42

PSD a oficializat miercuri schimbarea din funcţie de preşedinte al organizaţiei PSD Mehedinţi, deputatul PSD Eugen Nicolicea. Aşa cum a anunţat încă de săptămâna trecută Antena3.ro, Nicolicea a fost primul aflat pe făraşul liderilor PSD, Mircea Geoană şi Viorel Hrebenciuc, datorită relaţiilor de interese pe care acesta le are cu senatorul Miton Mitrea. Spre deosebire de Constantin Conţac, celalată victimă a valului de răzbunări declanşate de Geoană în partid, Nicolicea este finul lui Miron Mitrea şi singurul care l-a atacat în mod deschis pe liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc şi a încercat să-i preia acestuia funcţia de lider de grup parlamentar.
Senatorul PSD de Mehedinţi Petre Daea a declarat miercuri că decizia de revocare a lui Nicolicea a fost luată de conducerea centrală a partidului, funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei Mehedinţi urmând a fi deţinută de preşedintele executiv al filialei, Adrian Duicu.
Schimbarea din funcţie a lui Nicolicea este ce-a de-a patra de acest gen. În ultimele două luni, liderii partidului au dispus revocări de lideri la nivelul filialelor Ilfov, Giurgiu şi Botoşani.
Surse din cadrul PSD ne-au declarat încă de săptămâna trecută că decizia de schimbare a finului lui Mitrea din fruntea filialei mehedinţene a fost deja luată la nivel central, cu concursul şi asentimentul unei bune părţi a social-democraţilor locali care îl susţin pe Duicu pentru preluarea frâielor acestei organizaţii judeţene. Deşi decizia a fost luată în cadrul şedinţei de Bioru permanent al PSD de la începutul săptămânii trecute, liderii PSD au ţinut-o la secret pentru a începe public operaţiunea de îndepărtare a "cavaleriei" lui Mitrea cu "peştişorii"mai mici.
Viorel Hrebenciuc a avut astfel grijă să-i plătească astfel poliţele celui care, la începutul acestei legislaturi, l-a atacat dur pentru felul în care a negociat cu PDL în cadrul coaliţei, contestându-i şi calitatea de lider de grup.
Conducerea centrală a PSD a făcut recent publică revocarea lui Constatin Conţac din funcţia de preşedinte al filialei judeţene Botoşani. Oficial, acesta ar fi fost sancţionat pentru faptul că a încercat să promoveze pe listele organizaţiei o parte din rubedeniile sale pentru diferite funcţii de conducere în administraţia locală sau la nivel guvernamental, dar şi pentru conflictul cu ieşeanul Gheorghe Nichita care s-ar fi opus acestor numiri. Neoficial, Conţac este bănuit de apropierea de rămăşiţele ?cavaleriei? rămase credincioase lui Mitrea.
Aceleaşi surse ne-au mai declarat că pe făraşul destituirilor se află şi liderii de filliale care au rămas credincioşi sau au colaborat în trecut cu Mitrea, cazul filialelor Neamţ, Tulcea, Vrancea sau Iaşi. Vechii baroni de genul lui Marian Oprişan, Constantin Conţac, Eugen Nicolicea, Ioan Muntean sau Trifon Belacurencu vor fi înlocuiţi cu oameni fideli lui Mircea Geoană sau lui Viorel Hrebenciuc.
Alte schimbări de lideri locali ar putea avea loc şi în filialele ardelene ale căror rezultate electrale slabe au dterminat deja conducerea centrală să numească coordonatori pentru reorganizarea lor. Sunt vizate filialele Bihor, Maramureş şi chiar Cluj, după scorul mai mult decât modest înregsitrat la alegerile pentru primăria municipiului reşedinţă de judeţ.
Presa a mai vehiculat şi posibilitatea îndepărtării apropiaţilor aripii Iliescu-Năstase din fruntea unor filiale precum Doru Ioan Tărăcilă la Călăraşi sau Marian Săniuţă la Prahova.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD revocare lider filiale Hrebenciuc
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close