Antena 3 CNN Politică Nouă soluţie anticriză la PDL? Zi liberă pentru întoarcerea gândului românilor la cele sfinte

Nouă soluţie anticriză la PDL? Zi liberă pentru întoarcerea gândului românilor la cele sfinte

Nouă soluţie anticriză la PDL? Zi liberă pentru întoarcerea gândului românilor la cele sfinte
Sursa foto: Camera Deputaþilor
16 Apr 2010   •   16:38

Parlamentarii PDL propun instituirea unei Zilei Naţionale de Rugăciune ca sărbătoare legală nelucrătoare. Senatorul PDL Gheorghe David şi deputatul Mircea Lubanovici au depus săptămâna aceasta, la Senat, o propunere legislativă privind modificarea ]n acest sens a Codului Muncii.
Iniţiatorii proiectului de lege invocă existenţa unei legi asemănătoare în SUA, unde poartă denumirea de National Day of Prayer, "în care populaţia Statelor Unite se poate întoarce cu gândul la Dumnezeu prin rugăciune şi meditaţie, la cele sfinte fie în biserici, fie în grupuri, fie individual".
Potrivit iniţiatorilor, promovarea acestei iniţiative legislative este determinată de dorinţa multor creştini atât din ţară, cât şi a multor români din diaspora, indiferent de confesiune sau cultul creştin căruia îi aparţin, de a exista o zi specială din an dedicată apropierii de Dumnezeu prin rugăciune, instituită prin lege - care să fie declarată sărbătoare legală şi zi nelucrătoare, se arată într-un comunicat al PDL.
"Ziua Naţională a Rugăciunii - ca sărbătoare ecumenică - are menirea de a celebra puterea rugăciunii ce-i uneşte deopotrivă pe toţi adepţii religiilor monoteiste, dar în special pe creştinii români şi pe cei răspândiţi pe mapamond, precum şi de a reaminti că poporul român s-a născut creştin" susţine deputatul Mircea Lubanovici.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Senat proiect zi rugaciune sarbatoare
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close