Antena 3 CNN Politică O nouă taxă pentru profiturile băncilor, propunerea PUSL pentru a aduce bani la buget

O nouă taxă pentru profiturile băncilor, propunerea PUSL pentru a aduce bani la buget

Partidul Umanist Social Liberal propune, folosind exemplul Italiei, introducerea unei noi taxe pe profiturile băncilor. În Italia o astfel de taxă a fost recent introdusă.

O nouă taxă pentru profiturile băncilor, propunerea PUSL pentru a aduce bani la buget
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    09 Aug 2023   •   11:00

Într-o scrisoare deschisă semnată de deputatul PUSL Grațiela Gavrilescu, i se cere premierului să dispună o analiză interministerială pentru a vedea dacă o astfel de taxă este oportună.

"Partidul Umanist Social Liberal i-a adresat premierului Marcel Ciolacu o scrisoare deschisă, prin care i-a solicitat analiza posibilității introducerii unei taxe pe profiturile obținute de bănci prin creșterea ratelor dobânzilor. O astfel de măsură există, deja, în Italia, acolo unde taxa a fost fixată la 40%. Având în vedere situația economică actuală, PUSL a solicitat ca premierul să dispună o analiză interministerială care să concluzioneze dacă și în România se poate aplica o astfel de taxă", spune PUSL.

În această perioadă guvernul încearcă să aducă mai mulți bani la buget prin diverse măsuri.

Coaliţia de guvernare pregătește un pachet de măsuri pentru reducerea cheltuielilor publice care vizează, printre altele, diminuarea numărului de secretari de stat şi a altor funcţii de demnitate publică, a numărului de posturi vacante în sectorul public.

Pachetul de măsuri fiscal-bugetare aflat în analiză pentru consolidarea bugetului de stat trebuie să aducă, încă din 2023, o economie la buget de aproximativ 12 miliarde de lei.

×
Subiecte în articol: PUSL
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close