Antena 3 CNN Politică Noul ministru al Culturii, debut glorios în funcție: „Oamenii de cultură sunt mai uşor să îi citeşti că nu sunt de cultură”

Noul ministru al Culturii, debut glorios în funcție: „Oamenii de cultură sunt mai uşor să îi citeşti că nu sunt de cultură”

Noul ministru al Culturii, debut glorios în funcție: „Oamenii de cultură sunt mai uşor să îi citeşti că nu sunt de cultură”
Sursa foto: Foto: Bogdan Gheorghiu/Facebook
07 Noi 2019   •   14:22

Bogdan Gheorghiu, noul ministru al Culturii propus de PNL din rândul specialiștilor săi, a debutat glorios în funcție. Participând ieri la finalul Conferinţei de conservare-restaurare „Doina Darvaş” de la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Gheorghiu ne-a anunțat că ministerul de resort se va reorganiza în sensul că dispare din titulatura sa „identitatea națională”, scrie qmagazine.ro.

A vorbit apoi despre „deprofesionalizarea” ministerului pentru că „în general, a înțeles” că specialiștii au fost înlocuiți cu „pile, nepoți, tot felul de oameni fideli partidului”.

Apogeul valorii și erudiției domnului Gheorghiu a fost atins cu antologica frază „Şi acest lucru a dus la deprofesionalizarea ministerelor în general, în special la ministerul unde aceasta se evidenţiază mai mult, pentru că oamenii de cultură sunt mai uşor să îi citeşti că nu sunt de cultură.”

Bogdan Gheorghiu este deputat PNL, a fost membru în Comisia de cultură din Parlament, are 44 de ani. La bază, este jurnalist și actor.


 

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close