Antena 3 CNN Politică Noul premier, nume vehiculate: Klaus Johannis, Corina Gătej, din nou Emil Boc

Noul premier, nume vehiculate: Klaus Johannis, Corina Gătej, din nou Emil Boc

Noul premier, nume vehiculate: Klaus Johannis, Corina Gătej, din nou Emil Boc
Sursa foto: Traian Basescu
13 Oct 2009   •   16:53

Guvernul Boc 2 a picat în urma unei moţiuni de cenzură depusă de parlamentarii PNL şi UDMR şi susţinută de PSD a fost adoptată, cu 258 voturi pentru şi 176 voturi împotrivă. În acest context, negocierile pentru viitorul Guvern sunt în toi.

Independent de consultările dintre preşedintele Traian Băsescu şi partidele politice, au loc negocieri şi între partidele parlamentare, fiecare încercând să-şi impună propria variantă. Deocamdată, trei nume sunt vehiculate pentru a ocupa funcţia de premier în noul Guvern, deşi în orice moment poate apărea o propunere surpriză.

Iată despre cine este vorba:

KLAUS JOHANNIS

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, este propunerea PNL pentru funcţia de premier. Acesta s-a declarat onorat de această propunere, iar liberalii speră că prin popularitatea acestuia să aibă câştig de cauză la negocieri. Totuşi, rămâne de văzut în ce măsură va fi dispus preşedintele Traian Băsescu să accepte o astfel de propunere şi dacă PSD va susţine la rândul său o asemenea propunere.

CORINA GĂTEJ

Proaspăt consilier prezidenţial la Cotroceni, Corina Gătej este un nume vehiculat în ultima vreme pentru a conduce un Guvern de tehnocraţi, sprijinit de Cotroceni. Totuşi, această propunere pare a nu avea asentimentul majorităţii parlamentare care a votat moţiunea de cenzură.

EMIL BOC

Deşi mai multe surse anunţau ca sigură numirea din nou ca premier a lui Emil Boc, sunt şanse mici ca aceasta să fie noua propunere a preşedintelui Traian Băsescu. Şi asta deoarece Boc nu mai are şanse să obţină un mandat în Parlament, în actuala componenţă. surse democrat-liberale suţin că cel mai probabil, Preşedintele Traian Bsescu ar putea desemna ca premier o persoană din afara partidului, care să beneficieze de asentimentul mai multor factori politici nu doar al PDL, nefiind exclusă chiar formarea unui guvern de uniune naţională. Totuşi, în urma discuţiilor dintre partide şi preşedinţie pot apărea surprize.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
El este următorul sfânt al României, propus pentru canonizare în 2025
x close