Antena 3 CNN Politică Nu moţiunea de cenzură îl sperie pe MRU. "Emoţiile mele sunt pentru pensii şi reîntregirea salariilor"

Nu moţiunea de cenzură îl sperie pe MRU. "Emoţiile mele sunt pentru pensii şi reîntregirea salariilor"

Nu moţiunea de cenzură îl sperie pe MRU. "Emoţiile mele sunt pentru pensii şi reîntregirea salariilor"
de O.P.    |    25 Apr 2012   •   12:08
Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri, întrebat dacă are emoţii la moţiune, că emoţiile lui sunt legate de cum să pună în aplicare hotărârea CC "în aşa fel încât pensionarii să capete ceea ce Curtea, pe bună dreptate, le dă", dar şi legate de reîntregirea salariilor bugetarilor.

Mihai Răzvan Ungurea a fost întrebat de ziarişti dacă are emoţii legate de moţiunea de cenzură. "Apropo de emoţii, cineva spunea că emoţiile ar trebui să existe pentru că sunt inerente activităţii primului-ministru. Emoţia mea, de exemplu, în momentul de faţă, este cum pot să pun aplicare hotărârea Curţii Constituţionale în aşa fel încât pensionarii să capete ceea ce Curtea, pe bună dreptate, le dă. Acolo am emoţii. Tot aşa, am emoţii cum pot să fac să reîntregesc salariile bugetarilor. Asta sunt adevăratele emoţii", a răspuns premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

El a detaliat de ce are aceste emoţii. "Pentru că trebuie să fac un calcul, care în primul rând să mulţumească pe toată lumea şi în al doilea rând să ne dea mai departe nădejdea că această ţară îşi păstrează stabilitatea macroeconomică. Sunt emoţii pozitive. Vorbim de lucruri bune, nu vorbim de lucruri rele", a explicat Ungureanu.

Întrebat dacă s-a hotărât să dea înapoi aceşti bani pensionarilor, premierul a arătat că în momentul de faţă analizează toate opţiunile tehnice şi a precizat că o decizie a Curţii Constituţionale se pune în aplicare. "În momentul de faţă analizăm toate opţiunile tehnice şi să fie foarte clar: o hotărârea  a Curţii Constituţionale, o decizie a Curţii Constituţionale, se pune în aplicare, noi nu discutăm chestiunea asta", a adăugat Ungureanu.

Răzvan Ungurea a precizat că, în opinia sa, pensionarii nu trebuie să se mai ducă în instanţă. "În opinia mea nu, nu. Ceea ce spune o decizie a Curţii Constituţionale conform Constituţiei se pune în aplicare", a precizat Ungureanu la o întrebare pe această temă.

  



×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close