Antena 3 CNN Politică Nu sunt bani pentru creşterea pensiilor, susţin surse guvernamentale

Nu sunt bani pentru creşterea pensiilor, susţin surse guvernamentale

Pensiile nu vor fi mărite pentru că nu sunt fonduri, spun surse guvernamentale, şi nu s-a pus problema majorării veniturilor pensionarilor din septembrie. 

Nu sunt bani pentru creşterea pensiilor, susţin surse guvernamentale
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Feb 2022   •   15:22

Varianta cu bani din PNRR pentru mărirea pensiilor cade şi ea, din perspectiva liberalilor, care folosesc cuvinte grele: renegocierea ar duce la blocarea banilor şi, implicit, ar fi o decizie împotriva interesului ţării, spune purtătorul de cuvânt PNL, Ionuţ Stroe.

Răspunsul PNL vine după ce săptămâna trecută PSD-ul a propus renegocierea Planului Naţional de Rezilienţă şi Redresare (PNRR) la capitolul pensii. 

"PNRR nu poate fi modificat în acest moment şi nici nu există vreun motiv pentru a face asta, din punctul nostru de vedere este mai degrabă o chestiune care e împotriva intereselor noastre ca stat.

În primul rând, o modificare a PNRR în acest moment ar presupune întreruperea exerciţiului bugetar ce ar afecta banii pe care-i primim de la UE în acest moment, PNRR funcţionează şi dacă teroretic am întrerupe asta, am pierde aceşti bani pentru 2022", a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

"Cine are vreo speranţă că poate obţine o renegociere să treacă la acţiune, spune şeful PNL, Florin Cîţu. 

PSD vrea să mai mărească pensiile o dată în acest an. Ministrul Budăi începe discuţiile în această lună

Discuţiile privind majorarea pensiilor au ajuns şi la preşedintele Klaus Iohannis care a acceptat propunerea PSD referitoare la renegocierea PNRR pentru pensii, potrivit unor surse.

Decizia a fost luat după negocierile dintre preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Muncii, Marius Budăi.

Creşterea pensiilor a fost ideea social-democraţilor care de la negocierile pentru coaliţia de guvernare spuneau că îşi doresc renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close