Antena 3 CNN Politică Numărătoare paralelă PD-L: Democrat-liberalii, pe primul loc cu 30,05%

Numărătoare paralelă PD-L: Democrat-liberalii, pe primul loc cu 30,05%

Numărătoare paralelă PD-L: Democrat-liberalii, pe primul loc cu 30,05%
Sursa foto: adriean videanu
08 Iun 2009   •   02:33

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a anunţat, duminică noaptea, că după numărarea voturilor exprimate la euroalegeri la 59,99% din secţiile de votare, potrivit numărătorii paralele a partidului, PDL se află pe primul loc, cu 30,05%, pe locul 2 fiind clasat PSD, cu 29,61%.
Pe locul 3, se află PNL, cu 13,54% din voturi.
Pe locul 4 se află, potrivit numărătorii paralele a PDL, PRM, cu 9,70%, pe locul 5, UDMR, cu 8,99% şi pe locul şase, Elena Băsescu, cu 4,82% din voturi.
Videanu a spus că speră ca în scurt timp, PDL să finalizeze numărătoarea paralelă şi să prezinte rezultatul final al scrutinului pentru Parlamentul European.
El a precizat că au fost numărate voturi din toate judeţele, iar restul de voturi care trebuie numărate şi introduse în rezultatul final sunt din secţiile de votare aflate în judeţele ardelene, unde PDL "stă foarte bine".

Videanu a mai spus că în acest rezultat parţial au fost introduse şi voturile din două sectoare ale Capitalei.

"Practic, mai sunt (de numărat, n.r.) câteva secţii din celelalte sectoare. Bucureştiul, practic a intrat în numărătoare", a mai precizat Videanu, citat de Mediafax.

Exit-poll-urile difuzate duminică seară indicau că PSD este pe primul loc, urmat la o diferenţă foarte mică, de 0,1, respectiv 0,3% de PDL. Aceleaşi sondaje indicau că Elena Băsescu are 3,6% din voturile pentru PE.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close