Antena 3 CNN Politică Numărătoarea voturilor nule, reluată de BEC

Numărătoarea voturilor nule, reluată de BEC

Numărătoarea voturilor nule, reluată de BEC
13 Dec 2009   •   10:12

Numărătoarea voturilor nule a fost reluată duminică dimineaţă. Asta după ce sâmbătă, membrii Biroului Electoral Central au decis întreruperea numărării pentru că ar fi fost obosiţi. Mai bine de jumătate din voturile nule au fost deja numărate.

Membrii Biroului Electoral Central au reuşit să verifice 72.213 voturi din cele 138.476, buletine ce provin din 27 de judeţe. Surse apropiate birourilor electorale judeţene vorbesc deja despre nereguli descoperite. În judeţul Dolj, spre exemplu, într-o secţie de votare au fost găsite 60 de buletine anulate, în loc de 17, cum era scria în procesul verbal. La Craiova s-a descoperit că în dosarele cu voturi nule de la două secţii nu era nimic.

La sediul Biroului Electoral Central sacii de voturi nule au continuat să fie aduşi din toată ţara.

BEC a oprit sâmbătă seară numărătoarea voturior nule din cauza oboselii membrilor. După numărarea voturilor din 27 de judeţe, membrii BEC au identificat 629 de voturi valabil exprimate pentru Traian Băsescu şi 552 pentru Mircea Geoană, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Surse din BEC au declarat agenţiei că până acum, au fost verificate aproape jumătate din buletinele de vot sosite la Biroul Electoral Central.

Curtea Constituţională a decis renumărarea voturilor nule de către BEC, pentru a se stabili dacă există diferenţe între datele consemnate în procesul-verbal şi realitatea constatată. PSD a depus la Curte o cerere de anulare a turului al doilea al alegerilor prezidenţiale şi de repetare a scrutinului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BEC Curtea Constitutionala
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close