Antena 3 CNN Politică Nume surpriză! Cine vrea să fie noul premier al României și când ar urma să preia Guvernul! Război pe funcția lui Ludovic Orban

Nume surpriză! Cine vrea să fie noul premier al României și când ar urma să preia Guvernul! Război pe funcția lui Ludovic Orban

Ludovic Orban a demonstrat din plin în ultima perioadă că este un politician foarte abil și un lider care cunoaște bine jocul puterii. Deși s-a încercat de mai multe ori înlăturarea lui din funcția de premier, acesta a reușit de fiecare dată să rămână bine înfipt în scaun.

Nume surpriză! Cine vrea să fie noul premier al României și când ar urma să preia Guvernul! Război pe funcția lui Ludovic Orban
Sursa foto: Hepta
16 Iul 2020   •   17:30

În ultimele luni au apărut în spațiul public, pe surse, mai multe nume surpriză, care ar fi urmat să-i ia locul lui Ludovic Orban. Culmea, unele dintre ele chiar din PNL. Printre acestea, Violeta Alexandru, care s-ar bucura de susținerea directorului SPP, Lucian Pahonțu, Rareș Bogdan, care a negat vehement că și-ar dori să devină premier și mai nou, Siegfried Mureșan.

Numele fostului eurodeputat PMP a fost aruncat pe piață cu insistență în ultimele două luni și atașat chiar la pachet cu Ion Țiriac, care l-ar susține. În fapt, acesta nu are nicio șansă să-i ia locul lui Ludovic Orban. În schimb numele lui în acest joc pare că ar veni cu un mesaj pentru actualul premier aparent din partea axei Berlin - Bruxelles. Dar conform mai multor surse politice, ar fi vorba despre presiuni legate de business și de banii care ar urma să fie alocați pentru ajutorarea firmelor care-și desfășoară activitatea în România.

Social-democrații care se luptă pentru putere

Nici în PSD nu este liniște. Și aici se duc lupte grele în culise și se vizează funcția de premier, dar și de președinte al partidului. Eugen Orlando Teodorovici a declarat public că are de gând să candideze împotriva lui Marcel Ciolacu, la Congresul PSD și că țintește și funcția de premier, care ar urma să treacă la PSD imediat după ce ar depune mult discutata moțiune de cenzură. Acesta insistă ca lucrurile să se întâmple cât mai rapid în acest sens, dar nu are susținere de la colegi momentan.

Marcel Ciolacu trage cel mai mult de timp și încearcă să-și securizeze scaunul. Acesta nu a răspuns clar dacă și-ar asuma sau nu funcția de premier, dar mai multe surse din PSD spun că varianta care se discută în interior ar fi Marcel Ciolacu, președinte PSD și Sorin Grindeanu premier, acesta având multă susținere din partea liderilor din teritoriu.

Și numele Gabrielei Firea a apărut pe lista scurtă a potențialilor premieri și șefi de partid, doar că în momentul de față ea are mari probleme în lupta pentru Primăria Capitalei, unde a primit deja câteva lovituri neașteptate. Finul său, Robert Negoiță a anuțat că nu va candida la Sectorul 3 din partea PSD, iar Victor Ponta a transmis că Pro România va avea candidat, ceea ce înseamnă o divizare a voturilor pe stânga.

Cine va fi viitorul premier al României? Probabil tot Ludovic Orban, care pare a fi greu de înlăturat din funcția pe care o deține, cel puțin până la alegerile parlamentare.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban premier
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close