Antena 3 CNN Politică Nume-surpriză în bătălia pentru Capitală. Surse: Orban își dorește să se bată cu Firea pentru București

Nume-surpriză în bătălia pentru Capitală. Surse: Orban își dorește să se bată cu Firea pentru București

Bătălia pentru Primăria Capitalei a început deja din primele zile ale anului. Deocamdată, în cursă intră sigur Gabriela Firea, actualul primar, şi Nicuşor Dan, care ar putea primi susţinerea USR.

Nume-surpriză în bătălia pentru Capitală. Surse: Orban își dorește să se bată cu Firea pentru București
Sursa foto: Sursa: gov.ro /
02 Ian 2020   •   11:12

Dacă pentru Nicușor Dan parcursul nu este foarte clar, Gabriela Firea este hotărâtă să câştige un nou mandat şi pleacă din poziţia de favorit. 

Sursele politice vorbesc despre o eventuală candidatură a lui Ludovic Orban la Primăria Capitalei. Actualul prim-ministru ar lua în calcul această variantă şi din cauza faptului că celălalt favorit din PNL este Rareş Bogdan. Iar Orban nu îşi doreşte ca europarlamentarul să ajungă primar în Bucureşti, potrivit aceloraşi surse.

Astfel, pentru PNL urmează o perioadă de sondaje în care se va vedea clar cine are cele mai mari şanse. 

Ludovic Orban este deja văzut ca adversar serios pentru un candidat din partea PSD. Este, de altfel, primul atacat de Gabriela Firea, care îl cauză că în spatele refuzului de a acorda  1,5 la sută din PIB pentru bugetul Capitalei se află motive pur electorale.

Mai mult, Firea susţine chiar că a încercat de mai multe ori să discute cu Orban, însă de fiecare dată a fost refuzată. 

”I-am cerut audiență, i-am scris scrisori, i-am explicat care e situația bugetului Primăriei Municipiului București, că bucureștenii contribuie cu 25% din PIB. Domnia sa nu mi-a răspuns absolut deloc. De câte ori are ocazie face afirmații strict politice. Vrea să potențeze alți candidați. Cred că mă evită (...) pentru că știe că sunt bine pregătită. Ce nu înțeleg îi rog pe specialiști să îmi explice, citesc foarte mult, lucru care nu e caracteristic unor politicieni ajunși la guvernare. (...) Domnul Orban îmi sapă groapa pentru alegerile locale, dar va cădea el în ea sau candidatul lui”, a spus Gabriela Firea, la un post de televiziune.


 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Ludovic Orban
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close