x close

Numele grele din PSD și UDMR care au refuzat să semneze moțiunea împotriva Guvernului Orban

de A.M.P    |    03 Feb 2020   •   08:23
Numele grele din PSD și UDMR care au refuzat să semneze moțiunea împotriva Guvernului Orban Foto: Facebook

PSD şi UDMR sunt partidele care au anunţat că vor să demită Guvernul Orban din cauza schimbării legislaţiei electorale. Cu toate acestea, de la UDMR au semnat moţiunea de cenzură doar 12 aleşi, iar de la PSD marele absent este Eugen Teodorovici.

În total au semnat doar 208 parlamentari din 228. Pentru trecerea moţiunii de cenzură sunt necesare 233 de voturi.

„Nu am semnat moţiunea de cenzură pentru că, dacă întrebăm orice jurist, putem să înţelegem foarte clar că, în cazul în care se va ataca la Curte intenţia Guvernului de a modifca legile electorale în timpul jocului va fi respinsă şi atunci ne-am dori foarte mult - şi cred că toţi românii - să îl vedem pe domnul prim-ministru Orban cum dânsul, dacă vrea să îşi dea demisia, să poată să înceapă să fie pe pagina albă, să facă acest lucru”, a declarat Eugen Teodorovici la Antena 3.

Citește și: Prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, citită în Parlament. Scenarii vehiculate după demiterea premierului

De asemenea, fostul ministru a subliniat că e posibil să voteze moţiunea, dar nu e sigur de acest lucru. În afară de Teodorovici, doar deputatul Sorin Bota nu a mai semnat. Bota este în grupul parlamentar al PSD, dar a plecat la un partid nou înfiinţat de fostul ministru PSD-ist Ilan laufer.  

Pe de altă parte, de la UDMR au semnat doar 12 parlamentari din 30, scrie Adevarul. În primul rând, lipsetşte liderul formaţiunii Kelemen Hunor. De asemenea, lipsesc de pe listă parlamentari precum Marton Arpad, Seres Denes, Benko Eriko, Antal Istvan, Laszlo Attila sau Kulcsár-Terza József-György.

Parteneri
Parteneri
sati