Antena 3 CNN Politică O comisie IML va decide eventualul transfer al lui Năstase de la Floreasca. Contestaţia în anulare, analizată pe 1 octombrie

O comisie IML va decide eventualul transfer al lui Năstase de la Floreasca. Contestaţia în anulare, analizată pe 1 octombrie

O comisie IML va decide eventualul transfer al lui Năstase de la Floreasca. Contestaţia în anulare, analizată pe 1 octombrie
de O.P.    |    25 Iun 2012   •   13:21
Adrian Năstase rămâne internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, comisia de evaluare stabilind că un eventual transfer al acestuia poate fi decis doar în urma evaluării medico-legale, fiind astfel înaintate adrese către IGPR şi IML, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al unităţii, Bogdan Opriţa.
  
Medicul Bogdan Opriţa a precizat că Adrian Năstase rămâne în Spitalul Floreasca şi, după ce comisia medico-legală va da verdictul,  unitatea sanitară se va supune acestuia.
  
"Comisia de la spital a stabilit că un eventual transfer al pacientului poate fi stabilit doar în urma evaluării medico-legale. În acest sens, am înaintat adrese Poliţiei Române şi Institutului Naţional de Medicină Legală", a spus Bogdan Opriţa.

UPDATE: 16:19 Contestaţia în anulare depusă de avocaţii fostului premier Adrian Năstase, în legătură cu condamnarea acestuia, a primit termen 1 octombrie. 

UPDATE: 13:21
Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a declarat, luni, că a depus la instanţa supremă o contestaţie în anulare în legătură cu condamnarea lui Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii".

Ion Cazacu a spus, la ieşirea de la instanţa supremă, că solicitarea a fost depusă şi înregistrată, urmând să fie stabilit un prim termen de judecată.

Avocatul a precizat că la acest moment cererea nu este motivată, fiind indicate judecătorilor doar temeiurile în baza cărora a fost făcută.


UPDATE 12:12
"Având in vedere statulul juridic al pacientului, numai o comisie de la IML va putea stabili dacă Adrian Năstase va putea fi transferat de la Spitalul Floreasca", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului.

UPDATE 12:06: O comisie specială IML va analiza cazul Năstase, iar luarea unei decizii se va face după ce această comisie va fi ajuns la o concluzie. Până atunci, Adrian Năstase va rămâne internat la Spitalul Floreasca.


Adrian Năstase va fi sau nu transferat la spitalul penitenciar Rahova în urma acestei decizii.

Din cauza tentativei de suicid şi a internării de urgenţă, poliţiştii nu au reuşit să ducă la bun sfârşit procedura de încarcerare. În momentul de faţă, zilele petrecute de Năstase pe patul de spital nu se scad din pedeapsa de doi ani de închisoare.

Adrian Nastase nu este deţinut pentru ca nu a fost întocmit procesul verbal de încarcerare, spune ministrul de Interne, Ioan Rus.

"Eu imi asumum o analiza superficiala prin care am crezut ca de vreme ce e la terapie intensiva si-a inceput practic executarea pedepsei. În realitate, a doua zi unii spuneau ca da altii ca ba, ne-am adresat tribunalului care ne-a raspuns scris ca nu am finalizate toate procedurile. Ceea ce am gandit ca vizita medicala s-a facut de vreme ce s-a facut investigatia. Nu trebuia facuta vizita med acolo la penitanciar. El se afla in jurizdictia medcilor", a declarat ministrul Ioan Rus.

Fapt confirmat şi de unul dintre avocaţii lui Adrian Năstase.

Poliţia a transmis Spitalului de Urgenţa Floreasca o adresa prin care solicita sa i se spuna daca Adrian Nastase poate fi transferat catre un spital penitenciar.

Juristul Sergiu Andon spune ca nu a vazut niciodata o asemenea graba pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a unei condamnari.

Medicii care l-au îngrijit pe Adrian Nastase vor stabili luni daca fostul premier poate fi transferat la Spitalul Penitenicar Rahova. Decizia va fi luata de o comisie de medici, dupa ce Nastase va fi supus mai multor investigaţii.




×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close