O femeie-ministru din Cabinetul Tudose primește puteri sporite. Explicația premierului

de A.M.P    |    29 Iul 2017   •   14:01
O femeie-ministru din Cabinetul Tudose primește puteri sporite. Explicația premierului

Prim-ministrul Mihai Tudose îi va da "puteri mai mari" unei femei-ministru din Cabinetul său.

Surse oficiale au afirmat, pentru Agerpres, că Tudose îi dă puteri sporite ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, pentru a putea acţiona astfel încât niciun cetăţean român din străinătate "să nu mai fie discriminat".

Potrivit surselor citate, şeful Executivului a subliniat că "românii nu sunt cetăţeni de mâna a doua". 

În acest context, premierul Tudose ar urma să se întâlnească, luni, cu ambasadorul Spaniei la Bucureşti, Ramiro Fernandez Bachiller, şi cu ministrul Andreea Păstîrnac, au spus sursele citate. 

Decizia lui Mihai Tudose vine după ce, vineri, Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) i-a cerut şefului Executivului intervenţia urgentă "pentru protejarea românilor care muncesc în străinătate şi sunt abuzaţi". 

"După ce la începutul acestei săptămâni Poliţia din Italia a descoperit zeci de români abuzaţi pe plantaţiile din sudul Italiei, ieri autorităţile spaniole au descoperit în provincia Cuenca din centrul Spaniei mai mulţi români care erau exploataţi de către angajatorii spanioli", se arată într-un comunicat al FADERE, remis vineri AGERPRES. 

Totodată, FADERE a cerut premierului Tudose modificarea misiunii Ministerului pentru Românii de Pretutindeni "dintr-un minister care se ocupă doar de acordarea de subvenţii pentru proiecte culturale în diaspora, într-unul care să aibă ca prim obiectiv protejarea românilor din diaspora". 

Sursă: Agerpres
ExitPOLL
Parteneri
x close