Antena 3 CNN Politică O firmă, beneficiară a contractelor MTS, dă cu tifla comisiei Ridzi: audierea nu are suport legal

O firmă, beneficiară a contractelor MTS, dă cu tifla comisiei Ridzi: audierea nu are suport legal

O firmă, beneficiară a contractelor MTS, dă cu tifla comisiei Ridzi: audierea nu are suport legal
Sursa foto: comisia ridzi
02 Iul 2009   •   10:48

Conducerea firmei Artisan Consulting, chemată de Comisia parlamentară de anchetă în cazul Ridzi pentru audieri, joi, nu are de gând să dea curs acestei invitaţii. Firma respectivă consideră că solicitarea "nu mai are niciun suport legal" din moment ce aspectele investigate fac obiectul unei anchete judiciare a DNA. Totuşi, în cea de-a treia zi de anchetă în cazul Monicăi Iacob Rodzi, comisia va audia pe Cătălin Tolontan, unul dintre jurnaliştii care a făcut dezvăluirile în privinţa cheltuielilor făcute pentru ziua de 2 mai, o serie de secretari de stat ai ministerului în cauză, dar şi pe reprezentanţii companiilor beneficiare dacă acestea vor binevoi să se prezinte.
"Aspectele investigate de către Comisie fac obiectul unei anchete judiciare a DNA în dosarul nr. 147/P/2009, dosar în care au fost audiate persoane din cadrul societăţii noastre şi au fost predate o serie de documente de către societatea noastră. Am răspuns prompt solicitărilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Gărzii Financiare, instituţii care efectuează în aceste zile controalele legale şi necesare. Precizăm că nu avem nimic de ascuns şi că ne dorim lămurirea acestei situaţii de către autorităţi în condiţiile legii. Faţă de aceste instituţii am respectat toate termenele şi am pus la dispoziţie toate documentele solicitate", se arată într-un comunicat al societăţii Artisan Consulting.
Conducerea firmei invocă prevederile articolului 74 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, care stipuleză că "anchetele parlamentare nu pot avea ca obiect investigarea unor fapte sau activităţi care fac obiectul unor anchete judiciare sau care se află pe rolul unor instanţe de judecată" şi că "o anchetă parlamentară încetează de drept în momentul deschiderii unor proceduri judiciare privitoare la faptele sau activităţile care constituie obiectul ei, situaţie în care Biroul permanent al Camerei Deputaţilor anunţă organele de urmărire penală că pot avea acces la toate documentele referitoare la cazul în speţă, aflate în arhiva Camerei Deputaţilor".
În opinia Artisan Consulting, conform legii rezultă că "ancheta parlamentară a încetat de drept la momentul deschiderii anchetei judiciare a DNA şi prin urmare solicitarea Comisiei nu mai are niciun suport legal".
Cu toatea acestea, comisia de anchetă a modului în care au fost organizate evenimentele de MTS de ziua Tineretului continuă, astăzi cu audierea jurnalistului Cătălin Tolontan, cel care a sesizat nereguli privind cheltuirea unei sume mari de bani pentru festivităţile derulate în ziua de 2 mai.
Pe lista celor audiaţi se mai găseşte secretarul de stat Octavian Belu, un reprezentant al partenerului MTV la evenimentele din 2 mai, reprezentanţii celor trei firme ofertate de MTS pentru organizarea evenimentelor, dar şi un alt secretar de stat Constantin Dan Neagu.
Comisia parlamentară de anchetă a audiat miercuri mai mulţi angajaţi ai Ministerului Tineretului, printre care directorul de Achiziţii, directorul economic şi cel juridic, precum şi fostul şef al Autorităţii Naţionale de Tineret, Borbely Karoly.
Şedinţa nu a fost lipsită de scandal, democrat-liberalii şi social-democraţii din comisia parlamentară de anchetă în cazul Ridzi acuzându-se reciproc de faptul că şi-au delegat în comisie reprezentanţi aflaţi în conflicte de interese şi care sunt cercetaţi de DNA. De altfel, reprezentanţii PDL au provocat suspendarea lucrărilor, lăsate fără cvorum după ce au părăsit sala de şedinţă în momentul în care PSD şi PNL au cerut audierea membrilor formaţiilor care au cântat, pe 2 mai, la evenimentele organizate de MTS.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: comisie audiere firma contracte
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close