Antena 3 CNN Politică O nouă hidrocentrală ar putea fi construită pe Dunăre. Premierul Ponta a discutat cu omologul său bulgar pe această temă

O nouă hidrocentrală ar putea fi construită pe Dunăre. Premierul Ponta a discutat cu omologul său bulgar pe această temă

O nouă hidrocentrală ar putea fi construită pe Dunăre. Premierul Ponta a discutat cu omologul său bulgar pe această temă
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Iun 2013   •   19:02

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a participat sâmbătă la Consiliul PES din Sofia. Primul ministru a avut o întrevedere cu omologul bulgar, Plamen Oresarski, în care s-a discutat şi despre construirea unei noi hidrocentrale pe Dunăre.

"Împreună susţinem proiectul Nabucco, dar avem deja şi alte proiecte de transport de energie, dinspre România spre Turcia, de exemplu, şi spre zona Balcanilor de Vest. Am vorbit şi despre proiectele realizate prin fonduri europene, Strategia Dunării şi despre câteva investiţii concrete pe care le putem face, o noua hidrocentrală pe Dunăre, infrastructura spre noul pod de la Calafat-Vidin care a fost inaugurat, dar care trebuie evident sa fie însoţit de infrastructură", a declarat Victor Ponta, citat de Mediafax.

Premierul Ponta a mai spus că în septembrie va avea o întâlnire mai amplă cu partea bulgară.

În urma întâlnirii cu Victor Ponta, premierul bulgar a spus că acest summit româno-bulgar va avea loc cel mai probabil la Varna, la sfârşitul verii sau la începutul toamnei.

Primul ministru Ponta s-a întâlnit şi cu ministrul Afacerilor Externe din Bulgaria, ministrul de Interne şi vicepremierul bulgar, însărcinat cu Afaceri Europene şi Fonduri Europene.

Tot la Sofia, premierul a avut o întrevedere cu Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European şi Sergei Stanishev, preşedintele socialiştilor europeni.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close