Antena 3 CNN Politică O nouă înscenare marca PDL şi Traian Băsescu. Un director din Ministerul Agriculturii a fost demis

O nouă înscenare marca PDL şi Traian Băsescu. Un director din Ministerul Agriculturii a fost demis

O nouă înscenare marca PDL şi Traian Băsescu. Un director din Ministerul Agriculturii a fost demis
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Iul 2012   •   15:21

Premierul Victor Ponta a fost informat astăzi de Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, asupra unui nou caz în care "Traian Băsescu şi PDL încearcă să însceneze Guvernului actual tot felul de acţiuni pe care după aceea să le folosească în campania electorală, pentru referendum. Este vorba despre înscenări grosolane, încălcări de acte normative solicitate unor persoane rămase încă în Minister şi în Ministere din vremea Guvernelor PDL."

"Mă bucur foarte tare că ministrul Agriculturii şi echipa domniei sale au reuşit să depisteze foarte repede această nouă înscenare a lui Traian Băsescu şi a PDL-ului împotriva Guvernului, şi au luat imediat măsurile care se impun."

"Traian Băsescu şi cei de la PDL au acuzat încă de la început Guvernul şi Ministerul Agriculturii ca va interveni în orice mod procesul pe care acest minister îl are în cazul activelor corporale ale ICA SA. Mai direct, este un proces în care este implicat Dan Voiculescu. Din acest motiv, Ministrul Agriculturii a solicitat reprezentarea corectă a Agriculturii în Instanţă şi să fie informat tot timpul asupra reprezentării, tocmai pentru a nu lăsa loc de interpretare şi de a nu lăsa ca acuzaţiile formulate în avans de către Traian Băsescu şi PDL să primească cel mai mic element de susţinere."

"Ieri, Doamna Director Rela Ştefănescu din Ministerul Agriculturii, un director aflat în funcţie şi adus de către ministrul Flutur, împotriva normelor interne a trimis la Tribunalul Bucureşti, la secţia I Penală, o adresă privind obiecţiuni la raportul de expertiză judiciară şi cu această ocazie a ataşat ilegal o opinie separată a unui expert contabil cu care Ministerul Agriculturii nu are nici un fel de obiect contractual, care contrazicea celelalte expertize contabile depuse deja la dosar. "

"Domnul ministru a fost informat astăzi şi a luat imediat măsuri, transmiţând către Tribunalul Bucureşti o adresă în care a arătat că doamna Director a acţionat împotriva legii şi fără acordul ministerului. De asemenea a transmis către DNA a sesizare penală privind activitatea doamnei Director şi a dispus suspendarea ei din funcţie".


×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close