Antena 3 CNN Politică O săptămână până la turul II al alegerilor prezidenţiale

O săptămână până la turul II al alegerilor prezidenţiale

O săptămână până la turul II al alegerilor prezidenţiale
Sursa foto: Stampila vot
29 Noi 2009   •   09:40

Mai sunt şapte zile până la turul II al alegerilor prezidenţiale. O săptămână în care prefecturile pun la punct ultimele detalii organizatorice. Spre deosebire de primul tur, alegătorii vor primi doar câte un singur buletin de vot, pe care vor fi înscrise numele celor doi candidaţi rămaşi în cursa pentru Prezidenţiale.

La urne, sunt aşteptaţi peste 18 milioane de români cu drept de vot, atât în ţară, cât şi în străinătate. Secţiile de votare se vor deschide la ora 7.00 şi îşi vor închide porţile la ora 21.00.

Spre deosebire de primul tur când la secţii au fost distribuite şi buletine de vot pentru referendum, de data aceasta alegătorii vor primi un singur buletin, în care vor fi trecute numele celor doi candidaţi rămaşi în cursa prezidenţială.

Românii pot vota doar la secţia la care sunt arondaţi. Pentru cei care nu se vor afla duminica viitoare în localitatea de domiciliu, sunt puse la dispoziţie secţii speciale în gări, autogări, aeroporturi sau campusuri universitare.

Pentru alegerile prezidenţiale sunt organizate 21.207 secţii de votare. În total, Ministerul Administraţiei şi Internelor a tipărit aproape 22 milioane de buletine de vot.

Ca şi la primul tur, cele mai multe secţii de votare vor fi organizate în Capitală. Celor 1,8 milioane de alegători bucureşteni, vor fi puse la dispoziţie 1.256 de secţii. Totodată, în ţară sunt organizate şi 3.360 de secţii speciale, care vor fi dotate cu camere web.

Buletinele de vot vor fi distribuite secţiilor de votare spre sfârşitul săptămânii viitoare.

Antena 3

×
Subiecte în articol: alegeri prezidentiale
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close