Antena 3 CNN Politică O singură moţiune de cenzură PSD, depusă la Cameră, cu motto din Eminescu. Citeşte textul!

O singură moţiune de cenzură PSD, depusă la Cameră, cu motto din Eminescu. Citeşte textul!

O singură moţiune de cenzură PSD, depusă la Cameră, cu motto din Eminescu. Citeşte textul!
Sursa foto: Victor Ponta
07 Iun 2010   •   17:35

Moţiunea de cenzură a PSD a fost depusă, luni, la cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, conform seceretarului general al acestui for legislativ. Social-democraţii au decis să depună o singură moţiune de cenzură imediat după angajarea răspunderii guvernului pe măsurile de austeritate. Un al doilea demers de acest gen ar putea fi folosit până la finele lunii iunie în cazul în care prima acţiune va suferi un eşec în Parlament. Ponta a explicat că PSD a renunţat să mai depună două moţiuni de cenzură, pentru fiecare din cele două legi ce vor fi asumate de Guvern, pentru că "oamenii nu ar fi înţeles foarte bine" mecanismele procedurale implicate şi nu ar mai fi ştiut "câte asumări sunt şi câte moţiuni". Proiectul moţiunii de cenzură pe care PSD a depus-o, luni, are un motto din finalul "Scrisorii III", de Mihai Eminescu, în care se arată că, azi, "fraza lustruită nu mai poate înşela". "Azi, când fraza lustruită nu mai poate înşela,/ Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?" (Scrisoarea III, de Mihai Eminescu) este motto-ul ales de social-democraţi pentru moţiunea de cenzură intitulată "Opriţi genocidul social!".

Depunerea moţiunii de cenzură a fost anunţată în plenul Parlamentului de deputatul PSD Aura Vasile, după angajarea răspunderii Guvernulu pe prima lege de austeritate. Aura Vasile a precizat că acest docment a fost semnat de 120 de parlamentari ai PSD şi are titlul "Opriţi genocidul social!".

?Ne dorim foarte tare şi facem toate eforturile ca această moţiune de cenzură să treacă. Ar însemna că acele legi antisociale, îndreptate împotriva românilor să nu poate fi aplicate şi puse în vigoare. (...)Vom face o singură moţiune de cenzură. Dacă va mai fi cazul, în cursul acestei luni pe legea pensiilor şi inclusiv pe măsurile de angajare, vom mai face încă o moţiune cu speranţa ca dacă prima nu va trece printr-un artificiu procedural să iniţiem cu succes o a doua acţiune? a declarat Ponta, după şedinţa BPN, arătându-se convins că Guvernul Boc va pica la votul pentru prima moţiune de cenzură.

Citeşte textul moţiunii de cenzură "Opriţi genocidul social!" (pdf)

Proiectul moţiunii de cenzură însumează 17 pagini de critici la adresa Guvernului şi argumente împotriva reducerii salariilor şi pensiilor.

În proiectul moţiunii de cenzură se apreciază că reducerile de salarii şi pensii nu reprezintă "soluţia corectă", se impută faptul că, de fapt, "cancerul bugetar" este reprezentat de "clientela portocalie", se face referire la "dictatura cu repetiţie" şi se exemplifică criza multiplă - economic, socială, politică şi morală - prin care Guvernul Boc 3 şi-a continuat "opera ediţiilor sale anterioare".

Potrivit lui Ponta, moţiunea de cenzură, denumită "Opriţi genocidul social!", ar putea fi citită în plenul reunit miercuri şi votată la începutul săptămânii viitoare. Ponta a precizat că nu va solicita ca votul la moţiune să fie cu bilele la vedere.

"Eu am încredere în parlamentarii noştri. Cine era de plecat, cine avea interese sau cine era şantajabil, a plecat. (...) Noi nu avem o problemă cu asta, poate alţii au. Cine se teme îşi ia măsuri de precauţie", a adăugat el.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: motiune cenzura PSD
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close