Antena 3 CNN Politică Oajdea: Partidele trebuie să se autofinanţeze. Banii economisiţi ar putea fi folosiţi pentru naveta profesorilor

Oajdea: Partidele trebuie să se autofinanţeze. Banii economisiţi ar putea fi folosiţi pentru naveta profesorilor

Oajdea: Partidele trebuie să se autofinanţeze. Banii economisiţi ar putea fi folosiţi pentru naveta profesorilor
Sursa foto: Foto: Mediafax
26 Sep 2011   •   13:51

Deputatul PDL Daniel Oajdea a anunţat, luni, că va depune la Parlament iniţiative legislative prin care propune ca partidele politice parlamentare să nu mai fie finanţate de la bugetul de stat, informează Mediafax. Totodată, democrat-liberalul va depune şi o propunere ca preşedinţii de partide să fie aleşi de toţi membrii de partid.
   
Oajdea a precizat, într-o conferinţă de presă, că susţine eliminarea subvenţie de la bugetul de stat acordată partidelor politice, arătând că partidele trebuie să se autofinanţeze.
   
"Nu produci venit ca partid politic, nu primeşti bani! Partidele să se autofinanţeze! Cum puterea şi partidul din care fac parte taie asistenţa socială a acelor care nu muncesc, aşa să tăiem asistenţa socială a partidelor politice", a explicat deputatul PDL.
   
Oajdea propune ca banii economiţi să fie folosiţi pentru finanţarea navetei profesorilor, el propunând un proiect de lege în acest sens.
   
Daniel Oajdea a precizat că a iniţiat şi un alt proiect de lege prin care susţine introducerea obligativităţii ca preşedinţii de partide să fie aleşi de toţi membrii de partid. El a apreciat că, în prezent, preşedinţii de partide "se nasc" datorită susţinerii baronilor locali, lucru care, în opinia deputatului PDL, seamănă cu "un tip de sclavagism modern".
   
"Prin lege trebuie să introducem obligativitatea ca votul preşedinţilor de partid să fie dat de orice membru de partid. Astăzi, membrii de partid se simt inutili şi folosiţi", a adăugat Oajdea.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close