Antena 3 CNN Politică Oamenii de afaceri cer Guvernului revenirea TVA la 19% şi reducerea acesteia pentru produsele alimentare de bază

Oamenii de afaceri cer Guvernului revenirea TVA la 19% şi reducerea acesteia pentru produsele alimentare de bază

Oamenii de afaceri cer Guvernului revenirea TVA la 19% şi reducerea acesteia pentru produsele alimentare de bază
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Oct 2013   •   13:43
Oamenii de afaceri cer Guvernului revenirea Taxei pe Valoare Adăugară la 19% şi reducerea acesteia la 9% şi la produsele alimentare de baza, pentru a restimula economia si diminua evaziunea fiscală.
 
Scăderea TVA de exemplu pentru produsele din carne depinde însă în mare măsură de sucesul masuri de reducere a fiscalităţii la pâine. 
 
Conform patronatelor din industria panificatiei, evaziunea fiscală a scăzut cu 10% în numai o lună de la aplicarea măsurii, dar o analiză concretă va apărea abia la sfârşitul acestei luni.
 
Oamenii de afaceri avertizează Guvernul în legătură cu numărul mare de investitori străini care sunt pe picior de plecare din România, din cauza măsurilor drastice din ultima vreme. 
 
Investitorii autohtoni, prin vocea consiliului investitorior romani, pregătesc un memorandum pe care intenţionează să îl depună la Guvern la începutul săptămânii viitoare.

Oamenii de afaceri vor să îi ceară premierului să reducă, pe lângă TVA, valoarea contribuţiilor sociale, precum si scutirea de impozit pe profitul reinvestit. Temele au fost dezbătute în cadrul Forumului Investitorilor Autohtoni 2013 care s-a reunit in cadrul Conferinţei anuale a Consiliului Investitorilor Romani.

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close