Antena 3 CNN Politică Ofensiva umaniştilor continuă: Semnături pentru recuperarea averilor ilegale, în Piatra Neamţ

Ofensiva umaniştilor continuă: Semnături pentru recuperarea averilor ilegale, în Piatra Neamţ

Partidul Umanist Social Liberal a lansat și în Moldova campania de strângere de semnături pentru inițiativa legislativă privind "recuperarea către bugetul de stat a marilor averi care nu pot fi justificate prin venituri legale".

Ofensiva umaniştilor continuă: Semnături pentru recuperarea averilor ilegale, în Piatra Neamţ
Sursa foto: Antena 3
de Ioana Mircea    |    10 Oct 2022   •   11:18

Mii de semnături au fost strânse până acum.

Sute de oameni din Piatra Neamţ s-au alăturat demersului PUSL. Campania demarată de partidul politic a strâns, până acum, mii de semnături.

"Eu vă propun ca în fiecare judeţ să întruniţi biroul politic judeţean şi să hotărâţi o zi în care în localităţile în care aveţi organizaţii la aceeaşi oră să daţi drumul la strângerea de semnături pe stardă", a declarat Graţiela Gavrilescu, președinte Forul De Conducere Colegială.

Umaniștii au demarat strângerea de semnături, cu speranța că împreună cu susținătorii lor vor îndeplini acest deziderat pentru a recupera marile averi dobândite în mod ilegal.

La ședința Biroului Executiv a PUSL din Piatra Neamţ au participat reprezentanţii din conducerea partidului, dar şi membri ai formaţiunii politice din zona Moldovei. 

"Cu toţii avem datoria măcar acum după 30 de ani să ştim cine ne-a furat , iar acei bani să se întoarcă la bugetul statului", a afirmat Ana Loredana Predescu, lider PUSL Braşov.

Oamenii spun că inițiativa susținută de PULS trebuie sa devină lege, pentru a stopa hoția si pentru a aduce înapoi averea statului în folosul cetățenilor.

100.000 de semnături sunt necesare potrivit legislaţiei pentru ca iniţiativa să poată deveni proiect de lege şi mai apoi să treacă prin procedură parlamentară şi să devină lege.

Campania de strângere de semnături va continua, în perioada următoare, şi în alte judeţe ale ţării.

×
Subiecte în articol: PUSL Piatra Neamț
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close