Antena 3 CNN Politică Oficial CE: Întâlnirea Barroso-Ponta vizează rezolvarea îngrijorărilor privind situaţia din România

Oficial CE: Întâlnirea Barroso-Ponta vizează rezolvarea îngrijorărilor privind situaţia din România

Oficial CE: Întâlnirea Barroso-Ponta vizează rezolvarea îngrijorărilor privind situaţia din România
17 Sep 2012   •   14:53

Întrevederea de luni a preşedintelui CE, Jose Barroso, cu premierul Victor Ponta, are ca obiectiv evaluarea situaţiei politice şi constituţionale din România, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene. Acesta a precizat că interesul Bruxelles-ului este ca îngrijorările exprimate anterior să fie depăşite.
   
"Suntem într-adevăr foarte interesaţi să continuăm să discutăm şi să facem un bilanţ al evoluţiilor din România după îngrijorările pe care le cunoaşteţi foarte bine şi a disputelor constituţionale, care noi avem interesul să rămână în urmă", a declarat Pia Ahrenkilde Hansen, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, la conferinţa de presă zilnică de la Bruxelles, informează Mediafax.
   
Oficialul CE a arătat că întâlnirea de luni cu Barroso a fost solicitată de premierul român, iar cea de vineri, cu preşedintele Traian Băsescu, de şeful statului român.
   
Ea a precizat că aceste întrevederi permit Comisiei să pregătească concluziile raportului pe MCV, care trebuie prezentat până la sfârşitul anului.
   
De asemenea, Pia Ahrenkilde Hansen a arătat că discuţiile privind întreruperile de plăţi operate de Comisia Europeană privind programele operaţionale cu fonduri nerambursabile ale României ar putea să reprezinte un subiect pe agenda de discuţii a celor doi oficiali.
   
Comisia Europeană nu va organiza o conferinţă de presă nici la finalul întâlnirii de luni de la Bruxelles a preşedintelui Jose Manuel Barroso cu premierul Victor Ponta, deoarece acesta va fi tratat "în mod egal" cu preşedintele Traian Băsescu, a declarat vineri un oficial al Comisiei.
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close