Antena 3 CNN Politică Olguţa Vasilescu, anunț despre sistemul bugetar: „Nu ar trebui să avem angajaţi part-time”

Olguţa Vasilescu, anunț despre sistemul bugetar: „Nu ar trebui să avem angajaţi part-time”

Olguţa Vasilescu, anunț despre sistemul bugetar: „Nu ar trebui să avem angajaţi part-time”
02 Feb 2018   •   15:32

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat că nu ar trebui să existe angajaţi cu jumătate de normă în sistemul bugetar.

Ministrul spune că au fost descoperite multe persoane care lucrau câte opt ore pe zi, dar aveau contracte part-time şi astfel nu beneficiază de asigurare de sănătate sau de pensie.

„Este bine pentru cei care sunt la part-time să plătească contribuţiile la nivelul salariului minim pe economie pentru că vor beneficia de drepturi la pensie şi la o asigurare medicală. Până acum, toţi cei care lucrau până acum pe 2 ore, pe 4 ore mergeau pe pensia minimă pe economie, care era de fapt completată de statul român. În mod normal, în sistemul bugetar, nu trebuie să avem angajaţi part-time. 

Aşa cum este vorba despre femei de serviciu, de exemplu, din unele unităţi şcolare. I-am rugat pe cei de la Ministerul Educaţiei să completeze aceste norme în sensul că o femeie de serviciu să aibă o normă întregă, fie că se completează ea şi la alte şcoli", a declarat Olguţa Vasilescu, la un post de televiziune. 
 

×
Subiecte în articol: Olguta Vasilescu angajati
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close