Antena 3 CNN Politică Olguța Vasilescu: „Aproape 80% din programul de guvernare cu care am venit în campania din 2016 este deja implementat”

Olguța Vasilescu: „Aproape 80% din programul de guvernare cu care am venit în campania din 2016 este deja implementat”

Olguța Vasilescu: „Aproape 80% din programul de guvernare cu care am venit în campania din 2016 este deja implementat”
de S.T.    |    16 Noi 2019   •   23:41

Vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu a reacţionat la declaraţiile ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, afirmând că aproape 80% din programul de guvernare al PSD a fost deja implementat, iar creșterile de venituri nu au fost făcute din împrumuturi.

„Dacă noi am avut un guvern de incompetenți mă întreb cât de incompetente or fi guvernele celelalte din Uniunea Europeană care nu au reușit să ne depășească la creștere economică”, a spus Lia Olguța Vasilescu, sâmbătă seară, la emisiunea „Descoperiți cu Andreea Sava”.

„Am reușit să ținem deficitul sub 3%. Acum două săptămâni Banca Mondială a venit și a spus că și anul acesta se poate ține deficitul sub 3%, domnul Cîțu spune că deficitul va fi 4. Numai că domnul Cîțu spusese și anul trecut că va fi 7. În tot cazul, previziunile apocaliptice nu au fost niciodată cu conexiuni în realitate.

Cred că trebuie să ne uităm și la PIB. PIB-ul a crescut cu 35% față de cum am preluat România acum trei ani de zile și nu a crescut doar pe consum. Salariul minim pe economie a crescut de la 1250, cât am preluat noi când am venit la guvernare, până la 2080. Nu mai vorbesc de veniturile profesorilor, medicilor și așa mai departe. Creșterile la pensii au fost mari și nu am făcut aceste lucruri din împrumuturi.

 Am preluat o datorie publică de 37% în 2016 și am ajuns cu o datorie de 35%.(...) Până acum aproape 80% din programul de guvernare cu care am venit în campania electorală din 2016 este deja implementat. Mai rămăsese o parte care sigur trebuia implementată în anul 2020, dar, din păcate, nu mai suntem la guvernare”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu la Antena 3.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a susţinut joi că economia României, în ultimii trei ani, a fost condusă după două bugete, unul prezentat în Parlament şi altul pentru finanţarea baronilor locali, exact metoda folosită de Al Capone, care avea un registru pentru Fisc şi unul pentru el.

Potrivit ministrului, deficitul bugetar la 10 luni este 2,84% din Produsul Intern Brut, nivel care depăşeşte estimarea pentru întregul an, iar dacă nu se face nimic în următoarea lună şi jumătate va depăşi 4%.

×
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close