Antena 3 CNN Politică Olguța Vasilescu: Dăm ordonanță pentru modificarea legilor pensiilor. Sunt aberații în actuala lege

Olguța Vasilescu: Dăm ordonanță pentru modificarea legilor pensiilor. Sunt aberații în actuala lege

Olguța Vasilescu: Dăm ordonanță pentru modificarea legilor pensiilor. Sunt aberații în actuala lege
30 Iul 2017   •   20:32

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit în emisiunea „Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv”, de la Antena 3, despre pesiile speciale și despre o modificare a legilor pensiilor.

„Foarte mulți dintre cei care sunt în sistem la ora actuală preferă să plece la o vârstă foarte mică în pensie, pentru că așa cum arată legislația la ora acuală, poți să pleci și cu o pensie de 120% față de salariu, după care se actualizează pensia respectivă în funcție de creșterile salariale ale celor care sunt activi. Se ia 85% din brut și se adaugă sporurile și ajunge la mai mult decât ia în mână. Asta înseamnă că dacă anul viitor vom crește salariile cu 25%, li se actualizează pensiile cu 25%”, a explicat Olguța Vasilescu.

„Nu va fi tăiată nicio pensie, dar vor fi actualizate cu rata inflației", a mai spus ministrul, adăugând că „vârsta de pensionare va fi aceeași”.

„Nu taiem nicio pensie, dar nu putem să le dublăm. Consider că pensiile pe care le au militarii și polițiștii sunt decente, dar să ne raportăm și la ceilalți”, a mai precizat Vasilescu.

Munistrul Muncii a mai precizat și faptul că săptămâna viitoare va da o ordonanță pentru modificarea legilor pensiilor.

„Avem de gând să dam o ordonață chiar săptămâna viitoare. După apariția legii salarizării, ne-am dat seama că dacă nu corectăm sistemul, vom ajunge într-o situație foarte neplăcută pentru că economia nu poate să susțină astfel de creșteri. Prin această ordonanță de urgență, noi ne-am stabilit câteva principii. Nu scădem nicio pensie aflată în plată. Pentru a nu se spune că nu a existat predictibilitate în sistem, ne-am hotărât ca termenul ei de intrare în vigoare să fie pe 15 septembrie. Adică cine vrea să iasă la pensie, poate să o facă, dar nu li se mai actualizează pensia în funcție de salariile celor activi”, a anunțat ministrul.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
A murit Donald Sutherland. Actorul veteran avea 88 de ani
x close