x close

Olguța Vasilescu, despre scandalul din Parlament: Este fără precedent! Un deputat PNL i-a cerut lui Iordache să vorbească la telefon cu președintele Iohannis

05 Dec 2018   •   13:19
Olguța Vasilescu, despre scandalul din Parlament: Este fără precedent! Un deputat PNL i-a cerut lui Iordache să vorbească la telefon cu președintele Iohannis

Fostul ministrul al Muncii Lia Olguța Vasilescu a făcut declarații, miercuri, după scandalul din Parlament. Olguța Vasilescu spune că deputatul PNL Nicolae Neagu i-a cerut preşedintelui de şedinţă, Florin Iordache, să elibereze scaunul de la prezidiul Camerei Deputaţilor şi să discute la telefon cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi, în Camera Deputaților, este fără precedent! Cunoașteți regulamentul Camerei Deputaților. Dacă în timpul ședinței se vrea suplimentarea ordinii de vot, trebuie să fie de acord toți liderii de la toate grupurile parlamentare. Deci astăzi a fost o încercare de forță de a-l da jos pe domnul Liviu Dragnea. Știm că urmează un an electoral, știm că tot acest stat paralel nu face decât să ne aducă în postura de a nu avea un candidat viabil în campania electorală.

Ce mi se pare mai îngrijorător decât orice sunt cele două subiecte. Unul îl cunoașteți deja. S-a cerut revocarea a doi vicepredinți ai Camerei Deputaților din partea PSD-ului. Ne întrebam de ce pentru al treilea nu s-a cerut revocarea. E vorba de doamna Carmen Mihălcescu. Am văzut astăzi faptul că la ora 9.30 din plen a fost chemată la DNA.

Domnului președinte de ședință, adică domnului Iordache, i s-a solicitat de către un deputat PNL să se ridice de pe scaun pentru că și-a făcut treaba și să-l dea la telefon pe președintele Iohannis. Asta s-a întâmplat în această ședință. Domnul Iordache a refuzat să vorbească la telefon”, a declarat Olguța Vasilescu.

Deputatul PNL, Nicolae Neagu respinge însă acuzaţiile lansate de fostul ministru al Muncii. Liberalul a declarat că nu a fost sunat de preşedintele României şi nici de cineva de la Cotroceni în timpul dezbaterilor din Camera Deputaţilor. Neagu susţine că s-a îndreptat spre Florin Iordache şi i-a cerut doar să-şi dea demisia. 

„Pe telefonul meu nu era nimeni, nu avea cu cine să discute. E acces pe numărul meu de telefon, nu am nicio chestiune de ascuns. Nu vorbeam cu nimeni la telefon. I-am făcut sugestia să se ridice. Fiind deputat de Sibiu să fie acest motiv, cred că e o strategie pe care au gândit-o”, a mai spus Nicolae Neagu.

Coaliția PSD-ALDE a fost încolțită de partidele din opoziție. PSD și ALDE au pierdut majoritatea în Camera Deputaților, iar opoziția forțează schimbarea din funcție a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și cea a vicepreședintelui Florin Iordache.

Citeşte mai multe despre:

Olguta Vasilescu iohannis iordache
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati