Antena 3 CNN Politică Olguța Vasilescu explică ce se întâmplă cu salariile. „Eu pot să garantez că niciun salariu din România nu va scădea”

Olguța Vasilescu explică ce se întâmplă cu salariile. „Eu pot să garantez că niciun salariu din România nu va scădea”

Olguța Vasilescu explică ce se întâmplă cu salariile. „Eu pot să garantez că niciun salariu din România nu va scădea”
30 Iul 2017   •   21:00

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a explicat în emisiunea „Subiectiv”, de la Antena 3, planul fiscal al Guvernului. Ministrul a precizat că salariile nete nu vor scădea. „Eu pot să garantez că niciun salariu din România nu va scădea când schimbăm sistemul de contribuții”, a precizat Vasilescu.

„Pentru un salariu de 1.000 de lei se contribuie pentru sistemul de pensii cu 26,3%, dar 10,5% este contribuția, iar 15,8% o dă angajatorul. Acești bani de 10,5% merg direct în contul de pensii, banii pe care îi dă angajatorul, merg în contrul național. Cei 10,5% intră în contul de pensii personal al angajatului”, a explicat Olguța Vasilescu.

„Ce facem noi acum. Pentru un salariu de 1.000 de lei, contribuția va fi de 25% pentru pensii, dar această sumă va intra direct în contul angajatorului, asta înseamnă o contributivitate mai mare, o pensie mai mare. Acum, contribuțiile vor ajunge la 35% și se micșorează și impozitul pe salariu la 10%, ca să acoperim aceast transfer de la angajator la angajat. Ca să nu scadă netul angajatului”, a mai precizat ministrul.

„Ne-am propus ca în următorii ani, salariile minime să crească. Salariuș minim va însemna 1.850 de lei anul viitor”, a mai spus Olguța Vasilescu. 

×
Subiecte în articol: Olguta Vasilescu salarii guvern
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close