Antena 3 CNN Politică Olguța Vasilescu: La Ministerul Muncii, nu sunt probleme cu Comisia Europeană, ba dimpotrivă, am fost felicitați

Olguța Vasilescu: La Ministerul Muncii, nu sunt probleme cu Comisia Europeană, ba dimpotrivă, am fost felicitați

Olguța Vasilescu: La Ministerul Muncii, nu sunt probleme cu Comisia Europeană, ba dimpotrivă, am fost felicitați
Sursa foto: Foto: Captură video Antena 3
27 Oct 2017   •   09:25

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, vorbește despre măsurile anunțate, joi, de ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa. Ministrul Muncii spune că va crește punctul de pensii începând de anul viitor.

„Programul de guvernare se va duce până la capăt. Eu nu am citit raportul Comisiei Europene. Pot să vă spun că pe ministerul meu am stat de vorbă cu comisarul Marianne Thyssen, care este comisar pe probleme de muncă. Domnia sa ne-a felicitat pentru măsurile pe care le-am luat în acest an, în special  pentru că am depășit ținta de ocupare stabilită pentru România pentru anul 2020. Am ajuns deja la 70,5% a populației active și noi aveam prevăzut să atingem o țintă de 70% în 2020. De asemenea, ne-a felicitat pentru măsurile pe care le-am luat pentru reducerea sărăciei și chiar s-au înțeles foarte bine acele contribuții de la angajator la angajat. Deci, din punctul de vedere al Ministerului Muncii, nu sunt niciun fel de probleme cu Comisia Europeană, ba dimpotrivă, aș putea spune că am fost felicitați”, a spus Olguța Vasilescu.

În ceea ce privește pensiile românilor, ministrul spune că „va rămâne exact ceea ce scrie în programul de guvernare și ceea este anunțat ieri în ședința de Guvern.  În programul de guvernare era prevăzut ca anul acesta salariul minim să crească de la 1200, cât a fost la începutul anului, la 1450, ceea ce s-a întâmplat. Tot în programul de guvernare se spune că trebuie să fie 1550 anul viitor.  Dacă veți calcula, cu ceea ce înseamnă întoarcerea sarcinii fiscale de la angajator la angajat, veți vedea că este exact suma de 1950 pe brut pe care am anunțat-o ieri”.

 

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close