Antena 3 CNN Politică Olguţa-Vasilescu oţărâtă că este verificată de ANI: Dau în judecată şi cer bani de la padocul ăla de căţei

Olguţa-Vasilescu oţărâtă că este verificată de ANI: Dau în judecată şi cer bani de la padocul ăla de căţei

Olguţa-Vasilescu oţărâtă că este verificată de ANI: Dau în judecată şi cer bani de la padocul ăla de căţei
Sursa foto: Lia Olguþa-Vasilescu
30 Apr 2010   •   16:35

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a anunţat, vineri, că va da în judecată ANI pentru "hăituială politică" şi că îi va cere despăgubiri în instanţă şefului Agenţiei Naţionale de Integritate, Cătălin Macovei. Parlamentarul PSD s-a arătat iritat de verificările demarate de ANI în cazul declaraţiei sale de avere de care afalat din presă.

Ea a pretins că inspectorii ANI le-ar fi solicitat unor jurnalişti să scrie anumite materiale de presă privind declaraţia sa de avere pentru ca, ulterior, să se poată autosesiza agenţia. Senatorul PSD a mai spus că îi va cere despăgubiri în instanţă preşedintelui ANI, "care are în urmă jumătate de normă la SRI", întrucât înregistrează jurnalişti.

"Padocul de căţei care se numeşte ANI nu a catadicsit să mă anunţe oficial. Am citit şi eu în presă că ar exista nişte neregularităţi între declaraţia mea de avere şi situţia din teren, respectiv terenurile de la Moeciu pe care le-am dobândit în urma căsătoriei. Eu i-am spus lui Cătălin Macovei că ar fi bine să găsească ceva în declaraţia mea, pentru că altfel va avea probleme cu mine în justiţie. Eram informată cu o lună înainte că se va întâmpla acest lucru. Ştiu că împotriva mea este o hăituială politică, pentru că sunt jurnalişti care mi-au spus că inspectori ai ANI le-au cerut să scrie pe această temă pentru a se autosesiza şi ei", a spus Vasilescu.

Întrebată ce sumă îi va solicita în instanţă preşedintelui ANI, Lia Olguţa Vasilescu a afirmat că va face ?calculul la ce salariu nesimţit a încasat de când este preşedinte al ANI şi voi scădea din el câte dosare soluţionate în instanţă a avut ANI ca să nu plătească şi pentru perioada aceea, în rest să plătească pentru cât a consumat de la bugetul statului această instituţie?. ?Voi cere bani în instanţă şi îi voi dona înapoi statului? a mai precizat senatorul PSD.
Senatorul PSD a mai dezvăluit că în aceeaşi situaţie ca şio ea s-ar mai afla deputatul PSD Nicu Băniciou şi deputatul PNL Diana Tuşa.

Evenimentul Zilei a relatat, citând surse oficiale, că ANI a declanşat verificări în cazul lui Gyorgy Frunda (UDMR), Lia Olguţa Vasilescu (PSD), Lakatos Peter (UDMR), Codrin Ştefănescu (PRM) şi Marcel Hoară (PDL). Şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Cătălin Macovei anunţa la un moment dat că instituţia are în lucru dosarele a peste 100 de parlamentari, "un sfert din Parlament".

Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close