Antena 3 CNN Politică Olguța Vasilescu: "Sunt bani pentru creșterea pensiilor". Unde i-au ascuns liberalii

Olguța Vasilescu: "Sunt bani pentru creșterea pensiilor". Unde i-au ascuns liberalii

Fostul ministrul al Muncii în guvernarea PSD, Olguța Vasilescu, le-a cerut, marți, liberalilor, să plece de la guvernare dacă nu pot asigura creșterea pensiilor cu 40 la sută, votată în aceeași zi în Parlament.

Olguța Vasilescu: "Sunt bani pentru creșterea pensiilor". Unde i-au ascuns liberalii
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    22 Sep 2020   •   20:15

"Această creștere de 40% era planificată de PSD, însă PSD nemaifiind la guvernare, a rămas să o facă ei. Nu sunt în stare, evident. Ei, când eram noi la guvernare, ne acuzau tot timpul că nu avem bani pentru plata pensiilor și a salariilor iar noi trebuia să ieșim și să arătam că avem bani de pensii și salarii", a spus Vasilescu în emisiunea lui Radu Tudor, Punctul de Întâlnire.

Fostul ministru a amintit că sunt 2 milioane de persoane cu venituri sub 1000 de lei.

"Sunt oameni care trăiesc în sărăcie lucie. Haideți să ne începem să ne gândim că trebuie să avem pensii decente. Haideți să creștem veniturile astfel încât să nu mai fie de nevoie de pensii speciale", a continuat ea.

Potrivit fostului ministru, liberalii mint atunci când spun că nu există banii necesari pentru o majorare cu 40 de procente a punctului de pensie.

"Acești oameni mint. Spun că nu există bani. Există, tocmai au luat 6,8 miliarde de la Ministerul Muncii și i-au pus în fondul de rezervă de care premierul Orban poate dispune cum vrea el", a acuzat Olguța Vasilescu.

 

×
Subiecte în articol: Olguta Vasilescu pensii
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close