Antena 3 CNN Politică Oltean: Lupta în PDL pentru funcţii e deschisă, inclusiv pentru cea de preşedinte

Oltean: Lupta în PDL pentru funcţii e deschisă, inclusiv pentru cea de preşedinte

Oltean: Lupta în PDL pentru funcţii e deschisă, inclusiv pentru cea de preşedinte
Sursa foto: POLITICÃ
07 Ian 2010   •   15:11

Toate funcţiile din PDL, inclusiv cea de preşedinte vor fi puse la bătaie la viitorul Congres, a susţinut joi, vicepreşedintele PDL deputatul Ioan Oltean. El a precizat că democrat-liberalii vor stabili săptămâna viitoare în BPN calendarul organizării viitorului Congres şi al convenţiilor judeţene pentru alegerea noilor structuri de conducere ale PDL de la nivel de organizaţie până la nivelul cel mai înalt.

"E deschisă lupta pentru orice funcţie în partid, inclusiv pentru cea de preşedinte. Partidul are congres, iar congresul vizează inclusiv funcţia de preşedinte. Probabil că, săptămâna viitoare, în şedinţă de Birou Permanent Naţional, vom stabili calendarul acestor acţiuni. Se deschide lupta pentru funcţiile politice începând cu cea de preşedinte la nivel naţional", a spus Oltean.
El a evitat să precizeze pentru ce funcţie va candida la viitoareele alegeri interne din PDL, limitându-se să sublinieze ca va fi ?unul dintre cei care va veghea ca partidul să se reformeze".

În ceea ce priveşte metoda de reformare a PDL, Oltean pare a fi adeptul politicii paşilor mărunţi care să se manifeste printr-o modernizare treptată adaptată la realităţile politice. El a reiterat că politica de cadre a PDL nu a fost cea mai fericită, dar a apreciat că se vor găsi soluţii în viitorul apropiat pentru ameliorarea acestei situaţii.
"Din mers s-a reformat. Este un partid modern. Partidele cu rădăcini vechi încep să dispară fiindcă nu s-au adaptat noilor realităţi. Suntem un partid modern, care s-a adaptat periodic noilor realităţi, ca dovadă că am crescut, că avem pe lângă membri vechi foarte mulţi membri noi. Evident că nu a fost atins punctul maxim al reformării, mai există o politică de cadre deficitară în PDL şi asupra căreia să ne aplecăm cu mai multă atenţie. Acum, când suntem la guvernare, ne-am dat seama că politica noastră de cadre nu a fost una bine gândită pentru că suntem de multe ori în dificultate, dar e o dificultate pe care o depăşim şi, cu siguranţă, în perioada următoare", a afirmat liderul PDL.

PDL nu face politică "pe blog"

Referindu-se la propunerile critice emise pe bloguri de unii colegi de partid, Oltean le-a recomandat acestora ca atunci când au sau simt nevoia luării unei atitudini faţă de poziţia sau comportamentul unor membri, să o facă în interior, în structurile abilitate.
"Este un partid în care exprimarea unor puncte de vedere individuale întotdeauna a avut posibilitatea să se manifeste, nu a fost un partid în care să fie îngrădită posibilitatea de manifestare a unor puncte de vedere particulare. Partidul se manifestă şi ia decizii prin structurile politice, îşi exprimă poziţia în interiorul lui şi prin structurile statutare. Politica PDL nu e făcută niciodată pe blog şi nu va fi făcută pe blogul niciunuia dintre membrii săi, indiferent de poziţia pe care o are. În afara partidului, orice fel de manifestare este permisă, dar nu are un rol pozitiv şi nu are rolul pe care şi l-ar dori cel care face afirmaţia respectivă? a afirmat Oltean.
Întrebat dacă va cere în partid sancţionarea celor care au scris pe bloguri cerând reformarea PDL, Ioan Oltean a arătat că nu se pune această problemă.
"Nu se pune problema unei sancţiuni a celor doi (n.r. - Cristian Preda şi Sever Voinescu). M-aş bucura dacă cei doi, care sunt membri de partid cu puţine state, oameni care provin din societatea civilă, să înţeleagă că politica partidului nu se face pe blogul personal. Multe din problemele ridicate sunt întemeiate, dar să vină să le discute în structurile politice. Amândoi fac parte din structurile politice ale partidului. Pot veni acolo să îşi exprime punctele de vedere şi îi asigur că vor avea un câştig de cauză mult mai mare decât cel pe care bănuie că l-ar avea scriind pe bloguri ce visează noaptea", a conchis Ioan Oltean.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ioan Oltean
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close