Antena 3 Politică Oltean: Nu dau şanse Partidului Popular. Nu mai e loc pe eşichierul politic

Oltean: Nu dau şanse Partidului Popular. Nu mai e loc pe eşichierul politic

17 Mai 2013   •   14:15
Oltean: Nu dau şanse Partidului Popular. Nu mai e loc pe eşichierul politic
Sursa foto: Foto: Agerpres
Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, la Bistriţa, că nu dă şanse Partidului Popular fiindcă în acest moment nu mai există loc pe eşichierul politic, el adăugând că exclude ideea de a pleca din PDL pentru a face parte din această formaţiune, informează Mediafax.
Ioan Oltean a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă ar fi tentat să plece din PDL la Partidul Popular. 
"Nu, exclus! Eu sunt membru fondator al PD. Sunt membru al PDL şi sper din suflet să rămân aici atât timp cât voi face politică. Plecarea mea în acest partid este exclusă", a spus Ioan Oltean. 
Întrebat cum comentează posibila plecare a Elenei Udrea şi a altor colegi din PDL către Partidul Popular, Oltean a răspuns: "Eu am spus-o că orice plecare din PDL a oricărui membru este un minus, nu este un lucru care să ne bucure. Eventuala plecare a Elenei Udrea şi a altor parlamentari sigur că va crea grave prejudicii PDL. Eu însă contez pe seriozitatea acestor oameni şi pe seriozitatea Elenei Udrea care a declarat, de fiecare dată, că nu va pleca din PDL şi că faptul că a pierdut alegerile nu este de natură a fi o cauză în această privinţă. Contez pe maturitatea tuturor care gândesc o asemenea alternativă şi le spun că locul lor este aici, în PDL".
El a reamintit că mai mulţi lideri politici care au avut iniţiativa de a forma alte partide au eşuat. 
"Să nu uităm că din 1990 au fost lideri marcanţi ai politicii româneşti care au încercat să creeze alte partide şi au eşuat, începând cu Roman, Meleşcanu, Oprea, atâţia alţii, partide care nu au ajuns niciodată în Parlamentul României, niciodată. Eu nu dau şanse Partidului Popular. Eu cred că, în acest moment, în România, nu mai este loc pe eşichierul politic", a spus Oltean. 
El a adăugat că nu se opune apariţiei altor partide de dreapta, dar crede că opoziţia este eficientă dacă rămâne unită. 
"Nu mă exprim împotriva apariţiei de noi partide politice pe eşichierul de dreapta, pentru că orice opoziţie la actuala putere este binevenită, dar o opoziţie este şi ea cu atât mai puternică cu cât este mai închegată şi mai solidă. Nu cred că fărâmiţarea unui partid politic este de natură să creeze avantaje pentru opoziţie. Eu cred că PDL, fiind cel mai puternic partid de dreapta şi singurul partid de opoziţie, trebuie să rămână în formula în care este acum şi care se consolidează pentru a face o adevărată opoziţie USL", a spus el. 
Presa a relatat în ultimele zile că Partidul Popular ar avea congres în 25 mai şi că o serie de parlamentari PDL, în frunte cu Elena Udrea, dar şi membrii Forţei Civice şi cei ai Fundaţiei Mişcarea Populară ar urma să se înscrie în acest partid. 
 
Între parlamentarii PDL care ar urma să treacă la Partidul Popular, presa i-a nominalizat şi pe Florin Popescu şi Eugen Tomac. De asemenea, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon ar urma să se alăture acestei formaţiuni. 
Consilierul prezidenţial Gabriel Berca a declarat că Partidul Popular, care va aduna nemulţumiţii din PDL, va apărea "foarte repede", fiind necesară şi constituirea unui grup parlamentar al noii formaţiuni.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close